Territori

L’avinguda de Cerdanyola quedarà tallada al trànsit des del carrer Borrell a partir del 29 de març

24/03/2023
Comparteix aquesta notícia

La segona fase de la conversió de l’avinguda de Cerdanyola en zona de vianants va endavant. Els treballs van començar al gener, amb la renovació del clavegueram del carrer Borrell que connecta amb el de l’avinguda, i la setmana vinent començaran a treballar al tram d’avinguda Cerdanyola que s’ha de vianantitzar. Això comportarà tallar el trànsit a partir del carrer Borrell i que només hi pugui accedir el veïnat i la càrrega i la descàrrega.

L’objectiu de la reurbanització és donar continuïtat a l’eix de vianants que comença a la plaça de Lluís Millet i guanyar amplitud i accessibilitat en aquesta avinguda amb un paviment de plataforma única. Al mateix temps, es renovarà el clavegueram, es milloraran les xarxes de serveis i es posarà nou enllumenat, nou arbrat i nou mobiliari urbà, seguint el model de la primera fase.

Aquests dies s’estan reubicant els contenidors i places d’aparcament de mobilitat reduïda que queden afectades per les obres.

La reurbanització de l’avinguda de Cerdanyola, entre el carrer Borrell i el passeig de Torre Blanca va a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i té un pressupost d’1.428.548,55 €. La previsió és que les obres s’allarguin fins passat l’estiu.

 Afectacions de mobilitat:

A partir del dimecres, 29 de març, un cop es talli el trànsit a l’avinguda de Cerdanyola, a partir del carrer Borrell, hi haurà les següents afectacions:

  • Av. Cerdanyola, entre el c. Borrell i el pg. Torre Blanca: només hi podrà accedir el veïnat i la càrrega i la descàrrega.
  • Av. Cerdanyola (entre pg. Torre Blanca i c. Montserrat) i pg. Torre Blanca: per accedir a aquests carrers, caldrà fer-ho des del carrer d’Orient i el passeig de Torre Blanca.
  • Carrer Borrell: continua tallat en el tram entre l’avinguda Cerdanyola i el carrer d’Orient, fins que s’acabin les obres del nou clavegueram. Quan estiguin acabades, s’asfaltarà tot el tram fins al carrer Monestir. Mentre estigui tallat aquest tram, es mantenen els canvis de direcció del carrer d’Orient, entre plaça d’en Coll i Borrell, i del carrer Borrell, des de la rambla del Torrent del Ferrussons, per facilitar l’accés del veïnat.

plànol d'afectacions de mobilitat per les obres d'avinguda de Cerdanyola

Afectació als autobusos:

Amb motiu de les obres, s’eliminen les parades de l’avinguda Cerdanyola amb passeig Torre Blanca i la del passeig Torre Blanca amb el carrer Vallès, i les línies de l’autobús urbà que hi passen, modificaran el seu recorregut per tal de cobrir el servei amb quatre parades de l’entorn:

 – Rambla del Celler amb el carrer Vallès (davant de la Pollancreda).

– Rambla del Torrent d’en Xandri amb av. Ragull

– Rambla del Celler, amb el passeig Torre Blanca

– Passeig de Francesc Macià amb carrer de la Creu.

 Cal destacar que la parada de davant del parc de la Pollancreda es traslladarà properament per ubicar-la a l’inici de l’avinguda Cerdanyola (a la confluència amb la rambla del Celler) per tal d’acostar-la més al veïnat i facilitar l’accessibilitat.