Alcaldia / Esports / Territori

La construcció del complex aquàtic de Mira-sol començarà a l’abril

17/03/2023
Comparteix aquesta notícia

En una primera fase es farà la construcció de l’edifici, amb les dues piscines cobertes i els seus vestuaris. Els treballs aniran a càrrec de les empreses Isidre Archs, S.L (que s’encarregarà de l’edificació i les instal·lacions de les piscines), i Gestión Integral de Instalaciones, S.L. (que farà la part de les instal·lacions generals). El cost de l’actuació és d’uns 6M € i la previsió és que les obres s’allarguin uns 20 mesos.

Per donar el tret de sortida a les obres, el dia 29 de març, es farà l’acte de col·locació de la primera pedra.

Un complex aquàtic i esportiu

El nou complex aquàtic s’ubicarà en un solar del carrer de Pompeu Fabra, just darrere de l’Institut-Escola Catalunya. Tindrà un total de 3.900 metres quadrats de superfície construïda i a més de les dues piscines, en una segona fase s’adequarà una sala de fitness, una cafeteria i vestidors complementaris. Aquestes actuacions tenen un pressupost de 947.000 euros.

Un equipament referent per al barri i per la ciutat

La piscina de Mira-sol és un equipament llargament reclamat pel barri. Amb la seva construcció es donarà resposta a la necessitat d’aquest veïnat però també a la necessitat de més equipaments aquàtics al conjunt de la ciutat.

Pilar Gorina, presidenta del Consell de Barri de Mira-sol: “l’inici de les obres del complex aqutàtic és, per mi, una gran notícia. Fa 30 anys que visc a Mira-sol i la primera reivindicació del barri que vaig compartir va ser aquesta. Durant molts anys, la concreció d’aquest projecte ha estat un despropòsit, però des de l’actual Govern vam reprendre el tema per poder donar resposta a aquesta demanda que, amb tanta raó, fa el veïnat de Mira-sol. Ara comencem la primera fase i esperem poder gaudir-ne aviat”.

 

Francesc Carol, regidor d’Esports: “aquest complex ens permetrà dues coses importants: d’una banda, ajudarà a pal·liar la necessitat que tenim a Sant Cugat de més piscines municipals cobertes. I de l’altra, contribuirà a situar Mira-sol com a un important centre esportiu a la ciutat”.