Seguretat ciutadana

Més seguretat: alcaldessa i conseller Buch es reuneixen a la Generalitat

20/03/2019
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, i el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, es van reunir ahir a la tarda per analitzar conjuntament la situació actual de la seguretat ciutadana a Sant Cugat.

Durant la reunió l’alcaldessa i el conseller van valorar molt positivament la coordinació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra per fer front als robatoris amb força a domicili. Cal recordar que aquest treball conjunt ha permès reduir un 5% aquest tipus de delictes durant l’any 2018 (és la primera vegada que es registra una baixada en els darrers 12 anys). De fet, segons va avançar el mateix conseller, les dades provisionals del primer trimestre de 2019 indiquen que la baixada de robatoris a domicilis segueix consolidant-se a Sant Cugat.

Tot i això, Fortuny i Buch van refermar el compromís de seguir reforçant aquesta coordinació policial per reduir els robatoris a domicilis i garantir una bona seguretat ciutadana al municipi. El conseller també va escoltar les necessitats de Sant Cugat en relació a possibles increments del nombre d’agents dels Mossos d’Esquadra destinats a la ciutat.

D’altra banda, el conseller també va valorar positivament els nous recursos tecnològics –càmeres de seguretat ciutadana i patrullatge amb drons- que l’Ajuntament posarà en marxa ben aviat per continuar treballant en la prevenció de delictes.

Finalment, l’alcaldessa i el conseller també van analitzar la situació del parc de bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal, arran d’una moció aprovada al ple municipal el passat mes de febrer que reclama millores per a aquest servei.

En aquest sentit el conseller Buch va detallar a l’alcaldessa l’increment pressupostari previst –a l’espera d’aprovar el pressupost de la Generalitat- per destinar a equipament, inversions i materials per als Bombers de la Generalitat de Catalunya.

La reunió, que es va allargar durant poc més d’una hora a la Conselleria d’Interior, va comptar amb la presència de la tinenta d’alcalde de Presidència, Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; el director de l’àmbit de Seguretat Ciutadana de Sant Cugat, Jaume González; l’inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré; el director general de la Policia del departament d’Interior, Andreu Joan Martínez; i el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Manel Pardo.