Ple municipal

Sant Cugat nomenarà l’activista veïnal Manel Sánchez fill predilecte de la ciutat

20/11/2023
Comparteix aquesta notícia

L’activista social i veïnal Manel Sánchez serà nomenat a títol pòstum fill predilecte de Sant Cugat, tal com s’ha acordat en una declaració de la Junta de Portaveus aprovada al ple municipal d’aquest dilluns. La declaració ha comptat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte VOX, que s’ha abstingut.

Sánchez, que va morir el passat mes de setembre, va estar plenament vincular a l’associacionisme de Sant Cugat des de la seva arribada al municipi l’any 1985. Entre d’altres, va ser president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sant Cugat i membre de l’Ateneu.

La declaració de la Junta de portaveus destaca que “va ser un lluitador incansable en defensa de la millora dels serveis públics i del benestar dels veïns i veïnes de Sant Cugat. Compromès també amb la defensa de l’entorn i el medi natural”.

El ple també ha donat compte de l’aprovació de dues declaracions de la Junta de Portaveus més: amb motiu del Dia Mundial de la Infància 20-N (aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte VOX, que s’ha abstingut) i amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones 25-N (aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte VOX, que hi ha votat en contra, i el PP, que no s’ha volgut posicionar).

La declaració amb motiu del Dia Mundial de la Infància ha estat llegida pels sotspresidents del Consell d’Infants, Maya Cinnamon English (escola Ciutat d’Alba) i Daniel Soriano (escola Àgora). El text acordat assenyala que “els nens, nenes i adolescents, són al centre de les decisions” de l’Ajuntament, que a la vegada es compromet “amb la promoció d’una inversió més gran i eficient en la infància, garantint que s’assignen els recursos necessaris”.

Mocions municipals

Al ple municipal del mes de novembre també s’han aprovat les següents mocions:

 

  • Moció per homenatjar Salvador Allende en el 50è aniversari del cop d’estat a Xile. Aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte PP i Vox, que hi han votat en contra. L’acord preveu “projectar un espai de record i homenatge dedicat a la memòria democràtica centrat en la figura del president Salvador Allende i el seu govern”.

 

  • Moció sobre la problemàtica del servei de rodalies gestionat per RENFE i ADIF. Aprovada amb els vots a favor de Junts, ERC, CUP i En Comú Podem; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de PP i Vox. L’acord exigeix al govern de l’estat “que iniciï amb caràcter immediat les gestions a fi de procedir al traspàs de tot el servei de Rodalies de Catalunya a la Generalitat”.

 

  • Moció sol·licitant la implantació del “Xec nadó”. Aprovada (amb esmenes) amb els vots a favor de Junts, ERC, PP i Vox; i el vot en contra de PSC, CUP i En Comú Podem. La moció acorda “implementar, durant aquest mandat, una línia d’ajuts i subvencions destinat a fomentar la natalitat, l’anomenat “xec nadó”.

 

  • Moció per apostar per un transport de mercaderies més sostenible: Última milla. Aprovada amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte Vox, que hi ha votat en contra. L’acord preveu elaborar “un pla municipal d’última milla per tal de reduir la circulació de vehicles contaminants de transport de mercaderies a la nostra ciutat”.

 

  • Moció a favor de la contenció fiscal i la bona gestió com les polítiques que permeten assegurar uns serveis públics de qualitat i eficients. Aprovada (amb esmenes) amb els vots a favor de Junts, ERC i PP; i el vot en contra de la resta de grups municipals (punts 1 i 2); i els vots a favor de Junts i ERC; i el vot en contra de la resta de grups municipals (punts 3, 4 i 5). La moció preveu referma l’aposta per la contenció fiscal, per no repercutir en la ciutadania les conseqüències de la mala gestió pública i per la cerca contínua de l’eficiència per poder aportar cada cop més amb menys, més i millors serveis públics al menor cost fiscal possible”.

 

DECLARACIONS I MOCIONS APROVADES: DECLARACIÓ DIA INFÀNCIA DECLARACIÓ NOMENAMENT MANEL SÁNCHEZ FILL PREDILECTE DECLARACIÓ VIOLÈNCIA MASCLISTA 25-N MOCIÓ RODALIES MOCIÓ SALVADOR ALLENDE MOCIÓ ÚLTIMA MILLA