Ple municipal

L’Ajuntament estudiarà la creació de bons per facilitar l’accés als centres esportius de la ciutat

25/01/2022
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquesta setmana ha aprovat una moció institucional perquè l’Ajuntament estudiï la possibilitat de crear bons per facilitar l’accés de joves i gent gran als centres esportius de la ciutat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar encara més l’accés a la població als hàbits esportius i fomentar una vida saludable.

L’acord contempla que “es doti pressupostàriament la iniciativa ‘Bonus Esport’ un cop s’hagi dut a terme l’estudi que determini la seva viabilitat”. Així mateix, també s’acorda que “un cop aprovat i pressupostat el ‘Bonus Esport’ es dugui a terme una campanya per promocionar-lo i que arribi al màxim de centres i d’esports possibles i a la quantitat més gran de ciutadania”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció per continuar impulsant l’esport de Sant Cugat i el seu pressupost “en el marc del Pla Estratègic de l’Esport i en sintonia amb les entitats esportives, escoles, AFES i en general del conjunt d’actors de l’àmbit esportiu de Sant Cugat”. Així mateix, l’acord també preveu “continuar  creant mecanismes  que  permetin  vetllar  perquè cap infant o adolescent no es quedi sense fer pràctica esportiva per motius econòmics o d’espai així com ajudar a que aquells que no practiquen esport ho puguin fer a la seva ciutat, en la línia del que ja s’ha començat de fer: beques, convenis especials, tarifació social, etc.”.

Finalment, el ple ha aprovat –amb els vots a favor de Junts, CUP i ERC; el vot en contra del PSC; i l’abstenció de C’s- una tercera moció sobre l’increment del preu de la llum on s’insta el Govern d’Espanya “que la factura de la llum per aquest any 2022 es mantingui semblant a la del 2018, anant un pas més enllà del que va prometre la portaveu de l’executiu Isabel Rodríguez en roda de premsa per finals de l’any 2021”. També es reclama dur a terme un nou model energètic basat en energies renovables, l’autoconsum i la participació tant de les administracions públiques com de la ciutadania tal com marca l’Acord de París.