Participació

El ple aprova un reglament propi per al Consell de Ciutat

21/11/2022
Comparteix aquesta notícia

El Consell de Ciutat disposarà, per primera vegada, d’un reglament propi amb l’objectiu de reforçar el seu funcionament i impulsar-lo com a òrgan de participació ciutadana. El text s’ha aprovat inicialment al ple de novembre (amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s, que s’ha abstingut) i després d’un període d’al·legacions es durà a terme la seva aprovació definitiva.

La redacció del reglament ha comptat amb la participació d’entitats i associacions representatives de la ciutat com per exemple la sotspresidenta del Consell de Ciutat; un representant del Consell de Barri de Mira-sol; un representant de la xarxa per a la conservació de la Natura; un representant del Consell de Barri del Nucli Antic; un representant de l’Associació Gilgal; un representant de la Taula d’Emergència Climàtica; i un representant de Fridays for Future.

Oriol Sànchez, regidor de Participació i Barris: “El nou reglament té per objectiu dotar el Consell de Ciutat d’eines per ser més operatiu i decisiu en els debats transversals de ciutat. Prova d’aixo és que el procés de redacció ha estat liderat pels propis membres del consell i d’altres entitats ciutadanes”.

El reglament recull els criteris utilitzats fins ara per al funcionament del Consell però incorpora les següents novetats:

  • Creació d’una comissió permanent: és el motor dinamitzador del consell. Proposa temes, línies de treball, seguiment de tasques, etc.
  • Reforç de les comissions de treball: són específiques per un tema concret. En aquest mandat n’hi ha hagut quatre: Torre Negra, Model de Ciutat, Convivència i Comerç històric.
  • Traspàs de la feina feta pel Consell de mandat a mandat:  amb la voluntat de donar continuïtat a la feina feta pel Consell de mandat a mandat es preveu realitzar traspàs de feina feta i temes pendents.
  • Elecció de membres del Consell entre la ciutadania: seran 6, un de cada barri i d’entre les persones registrades a la base de dades de participació. D’aquesta manera les persones triades ja han demostrat anteriorment un interès en la participació i serà més provable que hi participin.

El tràmit d’audiència pública per presentar al·legacions al reglament del Consell de Ciutat tindrà un termini de 30 dies a comptar des de l’endemà de la seva publicació al BOPB. Posteriorment es resoldran les al·legacions i es passarà a la seva aprovació definitiva. En cas de no presentar-se cap al·legació, el reglament s’aprovarà directament.