Participació

Comença la votació ciutadana dels Pressupostos Participatius 2022-23

11/11/2022
Comparteix aquesta notícia
Comença la votació ciutadana dels Pressupostos Participatius 2022-23
La ciutadania pot escollir fins al dia 11 de desembre les propostes que es duran a terme al seu barri. Entre tots els barris, es porten a votació 112 propostes
Les votacions es poden fer per Internet, al portal decidim.santcugat.cat, o per telèfon, trucant al 010

En total, la ciutadania decidirà el futur d’1,5 M€ dels pressupostos municipals 2022 i 2023.

Els Pressupostos Participatius 2022-23 arriben a la recta final amb la fase de votació de propostes, que s’allargarà des del 14 de novembre fins a l’11 de desembre.

En total, entre tots els barris, la ciutadania podrà escollir entre 112 propostes de les més de 400 que es van presentar. Aquesta xifra és el resultat de la fase de validació tècnica, els suports rebuts i el posterior treball dels consells de barri per treballar, agrupar o fusionar les propostes similars, i prioritzar les més interessants per arribar a la votació final.

En total, la quarta edició dels Pressupostos Participatius permet decidir el futur d’1,5 M€, dels quals cada barri en decidirà 216.000 €.
Qui pot votar?
Poden votar totes les persones a partir de 14 anys empadronades a Sant Cugat. Com en l’anterior edició, les votacions es faran a nivell de barri: cada persona només podrà votar al barri on estigui empadronada. D’aquesta manera, es vol garantir que els projectes que s’acabin escollint responguin a les necessitats de cada zona.
Com es pot votar?
Les votacions es faran a través d’Internet, al portal decidim.santcugat.cat.
També es pot votar telefònicament, trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 (o al 900 104 941 en cas de trucar des d’un mòbil o des de fora del municipi).
Les persones que tinguin dificultats per votar, poden adreçar-se al mateix 010, demanar cita al Servei d’Acompanyament Digital (689 204 073) o enviar un correu a participacio@santcugat.cat
Quantes propostes sortiran?
Les propostes que s’executaran seran les més votades a cada barri, fins a esgotar el pressupost disponible: 200.000 € per a la inversió i 16.000 € per a les propostes de despesa ordinària.
Cal tenir en compte que en alguns barris només es votaran propostes d’inversió, ja que les propostes de despesa ordinària que s’havien presentat es podien fer totes amb els diners disponibles i no calia sotmetre-les a votació.
Campanya de comunicació
Per garantir la informació i la participació de la ciutadania, el procés es donarà a conèixer a través de diferents mitjans: elements de comunicació al carrer com banderoles i marquesines, elements de comunicació a totes les llars (díptics informatius), xarxes socials, web municipal santcugat.cat i portal de participació decidim.santcugat.cat i informació a tots els consells de barri.
Cal destacar que tant la imatge de la campanya com bona part dels elements de comunicació provenen de la tercera edició dels Pressupostos Participatius i s’han reciclat en una clara aposta per la sostenibilitat i per l’estalvi econòmic. La campanya ja es va pensar i dissenyar, en el seu moment, amb aquesta voluntat de continuïtat de les dues edicions.