Mobilitat

Sant Cugat posa en marxa dues noves aplicacions per facilitar l’aparcament regulat

14/01/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat posa en marxa dues noves aplicacions per facilitar l’aparcament regulat

A partir del 18 de gener entren en funcionament Aparca a Sant Cugat i AparcarE

Les Apps permeten estacionar de manera còmoda sense haver de desplaçar-se al parquímetre

 

Les dues noves aplicacions mòbils per a les àrees d’estacionament regulat de Sant Cugat, Aparca a Sant Cugat  AparcarE, entraran en servei el proper 18 de gener. Gratuïtes i disponibles per a dispositius amb els sistemes operatius Android i iOS, substitueixen l’actual aplicació, BLINKAY, per finalització del contracte amb el proveïdor.

L’App Aparca a Sant Cugat és específica del municipi, mentre que l’aplicació AparcarE és una versió que és vàlida en altres poblacions on opera el proveïdor d’aquest servei. A banda d’això, les dues tenen les mateixes funcionalitats.

Si es descarreguen aquestes aplicacions, les persones usuàries poden estacionar de manera còmoda sense haver de desplaçar-se al parquímetre. La primera vegada que s’utilitzi, s’haurà d’introduir el mitjà de pagament on es cobraran els imports de les tarifes d’estacionament.

Encara que no es faci ús de les aplicacions mòbils, els parquímetres generen un codi QR, corresponent a la matrícula del vehicle, que si es conserva per a les properes vegades, permet no haver d’introduir cap dada quan s’utilitzen les àrees d’estacionament regulat.

Mobilitat més sostenible

A banda de la part pràctica per als usuaris i usuàries, les àrees d’estacionament regulat tenen també beneficis mediambientals:

  • Facilitar l’estacionament i l’aprofitament de l’espai públic
  • Reduir el temps de buscar aparcament
  • Potenciar l’ús del transport públic
  • Reduir l’ús del vehicle privat i la contaminació millorant la qualitat de l’aire.

Per a més informació: https://mobilitat.promusa.cat/appmobil