Mobilitat

L’Ajuntament disposa d’un nou vehicle amb lector de matrícules per millorar la gestió de les àrees d’aparcament

14/02/2023
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament disposa d’un nou vehicle amb lector de matrícules per millorar la gestió de les àrees d’aparcament

L’objectiu és optimitzar les places de pagament per tal que estiguin al màxim possible al servei del veïnat (àrea verda) i siguin més rotatòries (àrea blava). També es controlarà l’àrea vermella

Aparcar incorrectament en aquestes places dificulta la rotació i genera problemes de mobilitat

L’alcaldessa, Mireia Ingla; el tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler; i el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Jose Gallardo; han presentat aquesta tarda el nou vehicle que l’Ajuntament, a través de Promusa, ha adquirit per millorar la gestió de les àrees d’aparcament.

El vehicle disposa d’una càmera 360º amb lector de matrícules que dona avís en cas de trobar un vehicle aparcat sense el títol d’estacionament corresponent. Una vegada rebut, és el personal vigilant qui s’encarrega de gestionar la corresponent sanció (deixant sempre el temps suficient perquè l’usuari obtingui el títol d’estacionament a la màquina). El vehicle controlarà les àrees de pagament blava i verda, així com l’àrea vermella d’aparcament gratuït per als usuaris del CAP Sant Cugat.

L’objectiu és garantir que es faci un bon ús d’aquestes places d’aparcament, optimitzar-les i d’aquesta manera millorar la gestió de la mobilitat al municipi. La voluntat és que les àrees verdes estiguin al màxim possible al servei del veïnat, les àrees blaves facilitin una correcta rotació d’aparcament i que l’àrea vermella faciliti l’aparcament als usuaris del CAP.

Cal tenir en compte que l’ús incorrecte d’aquestes places ocasiona una major ocupació d’aparcament, dificulta la rotació perquè el màxim possible de persones en pugui fer ús i genera problemes de mobilitat.

El nou vehicle és elèctric (Nissan Leaf) i ha tingut un cost de 25.000 euros. Està previst que entri en funcionament a partir de la setmana vinent. La seva adquisició també permetrà millorar les condicions laborals dels treballadors encarregats de la vigilància, reduint la seva exposició a les incidències climàtiques.

En aquests moments a Sant Cugat hi ha 617 places d’àrea blava, 2.318 places d’àrea verda i 114 places d’àrea vermella.