Ciutadania / Mobilitat

En marxa el projecte ‘En bici sense edat’

20/04/2022
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat posa en marxa el projecte ‘En bici sense edat’

Persones voluntàries oferiran passejades en un tricicle adaptat als usuaris i usuàries de residències de gent gran

La iniciativa, que ja es va provar durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2021, s’ha portat a terme amb èxit en una desena de ciutats catalanes

El tinent d’alcaldia de Mobilitat, Pere Soler; el regidor de Mobilitat, Jose Gallardo; i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, han presentat aquest dimecres el projecte ‘En bici sense edat’. La iniciativa, amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat, permetrà a persones grans passejar una hora i mitja pel centre de la ciutat a bord d’un tricicle elèctric adaptat conduït per un voluntari/ària. D’aquesta manera es donarà l’oportunitat d’anar en bicicleta a aquelles persones que no ho poden fer habitualment, sigui per edat o per problemes de mobilitat.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat: “Des de l’Ajuntament hem estat proactius i posar a disposició de la gent gran i de persones amb mobilitat reduïda l’activitat de ‘En bici sense edat’ que els permetrà viure una experiència enriquidora per contribuir en la millora de la seva qualitat de vida. Tot plegat en el marc del conveni entre l’Ajuntament i la Unió Ciclista, amb el suport de Roche i el compromís inestimable de les persones voluntàries.”

‘En bici sense edat’ neix amb la voluntat de millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones grans i persones amb mobilitat reduïda, així com promoure l’envelliment actiu i el bon tracte a les persones majors facilitant la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de Drets Socials: “Apostem perquè les persones grans puguin gaudir a la ciutat de l’envelliment actiu. Amb propostes com aquesta a banda d’incorporar o mantenir hàbits saludables en companyia també es reforcen els vincles comunitaris i solidaris. Valors positius que ens ajuden a pensar-nos i desenvolupar-nos com a persones que cuiden als altres i que fan la seva ciutat millor.”

Està previst que el servei comenci a funcionar aquest mes d’abril amb un vehicle, tot i que properament se sumarà una segona unitat. Inicialment, l’Ajuntament i responsables de la Unió Ciclista contactaran amb les residències de gent gran per buscar persones interessades i acordaran els horaris i dates de la ruta, en funció de la disponibilitat del voluntariat. En el futur, amb l’ampliació de la flota de vehicles, es preveu que el servei s’obri a la resta de la ciutadania.

Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transports: “Estem convençuts que aquesta activitat que pivota al voltant d’un tricicle adaptat esdevindrà un programa de referència a la ciutat, amb un alt component social que permetrà apropar a la ciutat a aquelles persones amb més dificultat de mobilitat.”

En ‘Bici sense edat’ és una iniciativa que ja s’ha experimentat amb èxit a ciutats com Barcelona, Sant Just Desvern, Cardedeu, Castelldefels, Mataró, Terrassa o Granollers, entre d’altres. Sant Cugat ja va fer un primer tastet durant la passada Setmana de la Mobilitat Sostenible, fruit del qual es va decidir consolidar el servei.

Les persones voluntàries interessades a participar-hi poden posar-se en contacte amb la Unió Ciclista Sant Cugat.

Més informació a https://enbicisenseedat.cat/qui-som/