Medi ambient

Sant Cugat es declara en emergència climàtica

16/12/2019
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal d’aquesta tarda ha aprovat una moció institucional per declarar Sant Cugat en emergència climàtica. El text, que es va presentar públicament la setmana passada, reconeix “l’estat d’emergència climàtica” del món i la necessitat d’una “resposta mundial ràpida, urgent i des de tots nivells, des dels internacionals als locals”.

La Declaració també es compromet a realitzar un Pla d’Acció centrat en 5 grans eixos: la transició energètica, el canvi de model de mobilitat, la transició alimentària, el foment del residu zero i la biodiversitat.

Així mateix, el ple també ha fet una crida a la ciutadania, entitats, institucions i teixit empresarial a sumar-se a aquesta Declaració i fer front comú per actuar davant el canvi climàtic. Aquesta adhesió es pot fer efectiva a través del portal municipal www.decidim.santcugat.cat.

A més a més, a partir de gener l’Ajuntament crearà la Taula d’Emergència Climàtica de Sant Cugat per implicar tota la ciutadana davant aquest repte. Serà un òrgan participatiu, propositiu i que farà seguiment del Pla d’Acció davant l’Emergència Climàtica. La ciutadania podrà sumar-se a la Taula a través del portal decidim.santcugat.cat.

CONSULTA LA DECLARACIO_EMERGENCIA_CLIMATICA

Dia Internacional de la Infància i plena inclusió als actes festius de la ciutat

D’altra banda, el ple municipal també ha aprovat dues mocions institucionals més. La primera és amb motiu del dia 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància i 30è aniversari de la convenció sobre els drets dels infants.

Així mateix, també s’ha aprovat una moció institucional per a la “plena inclusió de persones amb trastorns mentals, discapacitats i diversitats funcionals en els espais festius de la ciutat”. Entre altres acords, es contempla que “en els actes que s’organitzin des de l’Ajuntament les persones que pateixen trastorn TEA puguin adquirir un identificador tipus carnet o polsera que els permeti accedir als actes més massificats per un altre accés sense temps d’espera”.

La moció també acorda “que es treballi conjuntament amb les entitats representades del col·lectiu TEA per elaborar un protocol d’actuació en els diferents àmbits on puguin participar per facilitar-los la inclusió”.

CONSULTA LES MOCIONS INSTITUCIONALS Declaració institucional infància I MOCIO INSTITUCIONAL TEA