Joventut / Participació

Èxit de participació als primers Pressupostos Participatius per a Infants i Joves

17/02/2023
Comparteix aquesta notícia

Del cens de persones d’entre 10 i 18 anys de la ciutat, n’han votat 1.262, el que equival a un 12,9%. 

En total, en aquest procés, es decidia el futur de 200.000 € del pressupost municipal, i aquests són els quatre projectes guanyadors (els dos més votats de les propostes fetes pels infants i els dos més votats de les propostes fetes pels joves):

  • Construir un laberint amb vegetació per poder jugar (574 vots)
  • Construir un espai per fer Parkour (401 vots)
  • Instal·lar zones d’estada als parcs per seure en grup (521)
  • Cistelles de bàsquet i porteries de futbol als parcs (618 vots)

Cal destacar que, dels 1.262 vots, pràcticament el 70 % s’han fet de manera digital, a través del portal decidim.santcugat.cat. Un 30 % dels votants, però, han optat pel paper, amb les butlletes que van rebre a casa i les urnes distribuïdes per diversos equipaments.

Pressupostos Participatius 2022-23

Els Pressupostos Participatius per a Infants i Joves formen part de la quarta edició dels Pressupostos Participatius, que per primera vegada, ha inclòs una partida específica per al jovent, a més dels diners que ja han pogut decidir cada un dels barris. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha fet una aposta per potenciar la participació de la població més jove del municipi i convidar-los a decidir com volen que sigui la seva ciutat.

El procés s’ha treballat amb el Consells d’Infants i el Consell de Joves, que han fet quatre sessions de treball per poder recollir propostes entre els seus centres educatius i després per prioritzar-les de cara a les votacions.

Oriol Sànchez, regidor de Participació, Barris i Joventut: “Aquest èxit de participació es fruit d’un treball conjunt canalitzat a través dels consells d’infants i joves. També de la implicació d’escoles, instituts i del conjunt d’infants i joves de la ciutat, que han demostrat que volen decidir com construir el municipi on viuen i que quan s’obren espais de participació responen amb força”.