Habitatge

Pas endavant per a la construcció de 35 nous habitatges de lloguer protegit a la Floresta

22/09/2023
Comparteix aquesta notícia

Tret de sortida al procés per construir una nova promoció d’habitatge públic a la Floresta. Avui mateix s’ha conegut l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte d’obres per fer realitat aquesta promoció, que tindrà 35 habitatges protegits de lloguer i que es preveu lliurar a finals de l’any 2026.

La designació de l’equip d’arquitectes s’ha fet a través d’un concurs públic dut a terme per Promusa i al qual s’hi han presentat 25 propostes. El jurat, format per membres de l’Ajuntament, de Promusa, del Col·legi Arquitectes i l’Escola d’Arquitectura, ha escollit 5 propostes finalistes entre les quals, finalment, s’ha triat la proposta que ha rebut més puntuació al concurs. Es tracta del projecte “Habitatge la Floresta 23” presentat per la UTE Bonell i Gil – Bonell Doriga, Arquitectes. Ara Promusa, els encarregarà formalment la redacció i la direcció d’obres d’aquesta promoció (una vegada es comprovi que compleixien amb tots els requisits tècnics de les bases del concurs).

Francesc Duch, regidor d’Habitatge: “fem un pas més per impulsar el Pla d’Habitatge Assequible iniciant una nova promoció de lloguer a la Floresta. El nostre objectiu és que ningú hagi de marxar de la nostra ciutat pels preus del mercat immobiliari. Tanmateix, cal destacar l’alt nivell de les propostes arquitectòniques i la participació de despatxos d’arquitectura molt reconeguts”.

Una promoció amb 35 habitatges d’alta eficiència energètica

Es construiran dos edificis esglaonats per integrar-se en l’entorn urbà de la Floresta. Tindran un total de 35 habitatges d’entre una i tres habitacions, amb una superfície màxima per cada habitatge de 75 metres quadrats. Disposarà també d’una plaça d’aparcament per a cada habitatge i espais comuns per afavorir la relació entre el veïnat.

Es construirà en una parcel·la de 2.416 m2 situada entre l’avinguda Verge de Montserrat núm. 13  i al passatge de Sant Salvador.

La promoció d’habitatges tindrà una classificació energètica A (màxima eficiència) amb un límit de consum d’energia no renovable de com a màxim de 20kWh/m2 any. L’objectiu és assolir que la promoció tingui els estàndards de balanç quasi zero o edifici NZEB (Net Zero Energy Building).

La construcció forma part de l’encàrrec de l’Ajuntament a  l’empresa municipal  Promusa per a la construcció d’habitatge assequible a la ciutat tal com es contempla al Pla d’Habitatge Assequible 20230.