Habitatge

Lliurades les claus dels 60 habitatges de lloguer protegit de la promoció municipal de Jeroni de Pujades

31/03/2023
Comparteix aquesta notícia
Lliurades les claus dels 60 habitatges de lloguer protegit de la promoció municipal de Jeroni de Pujades
Es tracta d’una promoció innovadora –construïda amb una estructura de fusta- i d’alta eficiència energètica
Forma part del Pla d’Habitatge Assequible 2030, que preveu la construcció de 3.000 nous habitatges
L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament de claus dels 60 habitatges de lloguer protegit de la promoció de Jeroni Pujades, impulsada per l’Ajuntament a través de Promusa.
L’acte ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler; el tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro; el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch; i diversos mebres del consistori.
Mireia Ingla, alcaldessa: “Estem molt contents d’entregar avui les claus d’aquests 60 habitatges. El nostre propòsit com a govern és que tothom es pugui quedar a viure a Sant Cugat i gaudir del seu benestar. En aquests 23 anys de segle han vingut 100.000 persones, però n’han marxat 40.000. Per això hem elaborat el Pla d’Habitatge Assequible 2030, per arribar al 10% de lloguer públic a principis de la propera dècada, i aquesta promoció en forma part. I ho treballem amb edificis adaptats als reptes actuals, fets amb criteris sostenibles i d’eficiència energètica”.
Una promoció innovadora i d’alta eficiència energètica
Ubicada al carrer Jeroni Pujades (barri de can Mates), consta de dos blocs amb un total de 60 habitatges. N’hi ha 10 de dues habitacions (60 metres quadrats) i 50 de tres habitacions (73 metres quadrats), a més de disposar de 60 places d’aparcament i 60 trasters.
La principal característica d’aquesta promoció és que els dos edificis s’han construït amb una estructura de fusta (des de la planta baixa fins al 4rt pis) combinada amb una estructura de formigó (fonaments i planta d’aparcament). Aquest mètode d’edificació és més sostenible, més eficient i produeix menys residus.

D’altra banda la promoció disposa de plaques fotovoltaiques per generar electricitat, sistema de reciclatge d’aigües grises i altres elements bioclimatisme (orientació sud, ventilació creuada, elements d’aïllament…). La promoció té, com tots els pisos que construeix Promusa, la màxima qualificació energètica (A).

La inversió municipal per fer-la realitat ha estat de 7’5 M€.
El Pla d’Habitatge Assequible 2030, en marxa
La promoció de Jeroni Pujades forma part de la planificació municipal fixada al Pla d’Habitatge Assequible 2030, que preveu la construcció de 3.000 nous habitatges amb l’objectiu que com a mínim el 10% de tots els habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer assequible.
En aquests moments a Sant Cugat hi ha 836 habitatges de lloguer assequible: 572 promoguts per Promusa, 175 promoguts per promotors privats i 89 de la borsa d’habitatges privats de lloguer assequible que gestiona Promusa.