Esports

L’Ajuntament crea una guia per facilitar els tràmits a les entitats esportives

30/10/2023
Comparteix aquesta notícia
Premsa Sant Cugat - Ple municipal

La regidora d’Esports, Núria Escamilla, ha presentat aquesta tarda la Guia suport a les entitats esportives de Sant Cugat, en un acte celebrat a la sala de plens i que ha comptat amb una representació dels clubs de la ciutat.

La Guia està concebuda com una nova eina informativa per ajudar a resoldre les consultes més habituals i, sobretot, facilitar la correcta tramitació de les sol·licituds i gestions amb l’Ajuntament. Està estructurada en quatre grans blocs:

  • Sol·licitud d’instal·lacions esportives: concreta els tràmits per sol·licitar-les en quatre supòsits: per a activitats puntuals; per a entrenaments i competicions; per a campus durant les vacances escolas; i per a entrenaments durant les vacances escolars.

 

  • Tràmits habituals: mostra com realitzar sol·licituds per a l’ús social d’escoles públiques, espais culturals…; sol·licituds d’ocupació de la via pública; sol·licituds de material de la brigada municipal; sol·licituds de contenidors de recollida selectiva…

 

  • Altres aspectes d’interès per a les entitats: mesures preventives, gestió d’assegurances, registre d’associacions i entitats…

 

  • Preguntes freqüents: bloc de respostes a consultes habituals com per exemple: què és un certificat digital?; què és la seu electrònica?; com fer una sol·licitud?…

 

El document, que també conté diversos enllaços d’interès per ampliar la informació, s’enviarà a tots els clubs i es podrà consultar en línia al web municipal.

Núria Escamilla, regidora d’Esports: “estem al costat de les entitats i volem oferir-los el màxim suport possible perquè sabem el valor positiu que aporten a la ciutat. Per això hem creat una guia per ajudar a fer els tràmits amb l’Ajuntament, a vegades potser una mica ferragosos però del tot necessaris per aconseguir una bona gestió de les activitats i una optimització dels espais. Ajuntament i entitats hem d’anar de la mà per aprofitar al màxim tots els recursos i seguir millorant l’esport de Sant Cugat”.

Escamilla també ha aprofitat la trobada per agrair la feina de les entitats i per corresponsabilitzar-les a l’hora d’aprofitar els serveis municipals, fer-ne un bon ús i aconseguir optimitzar el conjunt d’instal·lacions disponibles.

Finalment, la regidora també ha posat en valor els més de 3 milions d’euros que l’Ajuntament subvenciona anualment a les entitats esportives amb la cessió d’instal·lacions municipals, ja que no els suposa cap cost.