Esports

Arriba el 25è Cros més solidari, inclusiu i amb participació de les entitats populars

31/10/2023
Comparteix aquesta notícia

Arriba el 25è Cros més solidari, inclusiu i amb participació de les entitats populars

L’edició d’enguany estrena el Mini-Cros, una cursa oberta a infants de 2 a 5 anys

El Cros de Sant Cugat, organitzat per l’Ajuntament a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a tothom), celebra el proper diumenge, 12 de novembre, la seva 25a edició. I ho fa amb algunes novetats i amb un marcat caràcter solidari i inclusiu.

Per commemorar l’efemèride, l’organització ha preparat algunes sorpreses:

• Una exposició retrospectiva amb fotografies històriques de la cursa. La mostra comptarà amb imatges del fons municipal i, també, amb instantànies aportades per santcugatencs i santcugatenques.

• Nova cursa Mini-Cros. És una nova cursa, no competitiva que es farà en paral·lel a les que s’organitzen al parc. Es farà a la zona de l’av. Corts Catalanes. Seran curses obertes a nenes i nens de 2 a 5 anys, sols o acompanyats, sense inscripció prèvia i que asseguraran una gran diversió i una primera experiència en el món de les curses. L’horari del Mini-Cros serà de 10.30 a 13.30 h.

• ‘La Cultura popular entra en cursa!’. Els Caparrots i els Bastoners de Sant Cugat participaran activament en la cursa, i ens prometen moltes sorpreses.

• Un Cros, encara més inclusiu perquè qualsevol persona amb TEA pugui gaudir de l’activitat. Gràcies a la col·laboració de la Taula de Treball TEA de Sant Cugat hi haurà un tram de 470 metres adaptat:

o Punt de sortida al mig del tram per si alguna persona vol acabar abans la cursa.
o Suport visual per saber on comença la cursa, on acaba i el recorregut que han de fer.
o Els familiars podran córrer amb els participants o acompanyar al punt de sortida i al d’arribada.
o Hi haurà voluntaris per donar suport als participants
o S’evitaran les aglomeracions en el punt d’arribada i el d’entrega dels infants
o El dia 3 de novembre hi haurà un entrenament d’anticipació del recorregut
o Hi haurà una carpa TEA apartada on s’oferirà un esmorzar a tots els participants.
o Per a qualsevol informació sobre la cursa adaptada TEA escriure a: hola@aliats.cat
• El Cros torna a ser solidari. Les inscripcions són gratuïtes excepte en la categoria popular, que serà de 3 €. La recaptació es destinarà a l’entitat solidària convidada d’enguany: ‘Assadega’m’ (Associació de Grups d’Ajuda Mútua per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió), que instal·larà una carpa divulgativa al parc de la Pollancreda durant tota la jornada on es podrà conèixer la seva tasca i fer donacions.

• Prepara’t pel Cros. Aquest divendres, 3 de novembre, de les 16:30 fins a les 18:00 h, se celebra l’activitat ‘Prepara’t pel Cros’ és gratuïta i sense inscripció prèvia
El punt de trobada serà l’extrem del parc de la Pollancreda, a la cruïlla d’av. Corts Catalanes amb c. Puig i Cadafalch.

Les inscripcions es faran en línia a través de l’enllaç habilitat a la pàgina web de l’OMET fins al dimarts 7 de novembre https://omet.santcugat.cat/

Pel que fa a l’entrega de premis, es farà el divendres 17 de novembre a partir de les 18.30 a la plaça Barcelona. Hi haurà classificació total, però no es lliuraran premis per a les categories prebenjamí i benjamí.

El Cros compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat i el patrocini de l’Hospital Universitari General de Catalunya Quirón Salud, d’Ametller Origen i Expocom.

Trobareu tota la informació a www.omet.santcugat.cat

AFECTACIONS MOBILITAT TRÀNSIT RODAT

Com és habitual la celebració del Cros implicarà diverses afectacions al trànsit rodat entre les 21 h de l’11 de novembre i les 17 h del 12 de novembre.

Talls de carrers

L’Av. Puig i Cadafalch des del C. Domènec i Muntaner (direcció a l’Av. Corts Catalanes) restarà tallada a la circulació de vehicles, des de les 7 h i fins a la finalització de les proves, aproximadament les 15:30 h.

L’Av. Corts Catalanes (entre la rotonda de Can Calders i el C. Pau Casals) restarà tallada a la circulació de vehicles, des de les 7 h i fins a la finalització de les proves, aproximadament les 15:30 h.

Avinguda Pla del Vinyet entre Domènec i Muntaner i Plaça Rotary restarà tallada a la circulació de vehicles, des de les 7 h i fins a la finalització de les proves, aproximadament les 15:30 h.

Es permetrà l’accés al veïnat que hagi d’accedir o sortir del seu aparcament.

L’accés a la Hípica Can Calders i a les pistes de petanca, serà únicament des de la rotonda Can Calders des de les 7 h i fins a la finalització de les proves, aproximadament les 15:30 h.

Restriccions d’aparcament

Av. Josep Puig i Cadafalch, prohibit estacionar des del c. Domènech i Muntaner fins a l’av. Corts Catalanes, des del dissabte 11 de novembre a les 21h fins al diumenge 12 de novembre a les 17 h.

Av. Corts Catalanes, prohibit estacionar entre el Camí de Can Calders i l’av. Josep Puig i Cadafalch, des del dissabte 11 de novembre a les 21 h fins el diumenge 12 de novembre a les 17h.