Educació

Llum verda de la Generalitat al planejament urbanístic per construir l’escola La Mirada

04/02/2021
Comparteix aquesta notícia

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona (CUB) ha donat llum verda a l’aprovació definitiva de la modificació de PGM al parc del Bosc de Volpelleres. Aquest tràmit urbanístic permetrà construir el nou edifici de l’escola La Mirada en aquest espai de la ciutat.

Ara l’informe favorable de la CUB es traslladarà a la Comissió d’Urbanisme de Catalunya per tal de certificar definitivament aquest tràmit, imprescindible per fer realitat un dels grans projectes educatius de Sant Cugat.

L’Ajuntament, per tant, manté com a màxima prioritat la construcció d’aquesta escola. Està previst que el projecte executiu ja estigui enllestit d’aquí un parell de mesos i, posteriorment, s’iniciarà el procés de licitació per adjudicar les obres, que podrien començar en un any (primer trimestre del 2022). La previsió és que l’escola entri en funcionament, tal com ja s’havia anunciat, al curs 2023-24.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Tenim tot el suport perquè la construcció de l’escola La Mirada, un dels grans projectes d’aquest mandat, tiri endavant. Per l’Ajuntament és una prioritat màxima i estem complint tots els passos perquè sigui una realitat l’any 2023”.

 L’alcaldessa ha presentat aquest acord acompanyada pel tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler; la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert; el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch; i la regidora d’Educació, Pilar Gorina.

Un projecte educatiu singular i innovador

 L’escola La Mirada és un projecte educatiu i arquitectònic singular concebut des d’un inici per ser dins del parc del bosc de Volpelleres, tot respectant-lo i aprofitant-ne els seus valors per a l’educació dels infants del barri. És un projecte públic dissenyat des de la innovació educativa i afavorit per un entorn privilegiat.

A l’hora de plantejar aquest projecte, l’Ajuntament ha tingut especial cura en preservar tots dos equipaments –escola i parc- i fer-los perfectament compatibles en un mateix entorn. Per aquest motiu, es garanteix que el parc mantindrà els seus valors ambientals i que en cap cas perdrà quantitat d’arbres ni extensió amb la construcció de l’escola.

Així mateix, l’edifici s’ha projectat amb criteris de sostenibilitat i serà el màxim d’autosuficient possible. A més, estarà molt ben comunicat amb transport públic i disposarà des del primer moment d’un camí escolar segur amb carril bici.