Cultura / Educació

L’escola Gerbert d’Orlhac elabora unes àudio-guies de 14 llocs emblemàtics de la ciutat

21/03/2024
Comparteix aquesta notícia

L’escola Gerbert d’Orlhac elabora unes àudio-guies de 14 llocs emblemàtics de la ciutat

L’alumnat de segon de primària les ha lliurat al Museu de Sant Cugat on estaran disponibles per a la ciutadania a través d’un codi QR

La iniciativa forma part del projecte Sant Cugat Educa, a través del qual es fomenta el coneixement del territori i del patrimoni històric

L’alumnat de segon de primària de l’escola Gerbert d’Orlhac ha lliurat aquest matí al Museu les àudio-guies de Sant Cugat que han elaborat durant els darrers mesos. La iniciativa impulsada pel Servei d’educació de l’Ajuntament, juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat, ofereix la possibilitat als centres educatius de Sant Cugat, participar en el projecte Sant Cugat Educa. Aquest projecte pretén crear situacions d’aprenentatge vinculades al territori com a context més proper, oferint així un aprenentatge situat i real.

D’aquesta manera, els i les alumnes participants, amb la col·laboració dels Museus de Sant Cugat, han pogut descobrir sobre el terreny alguns dels indrets més emblemàtics de la ciutat, per, posteriorment, elaborar unes fitxes de cadascuna de les ubicacions que es poden consultar a través d’uns fulletons que inclouen un codi QR.

Carme Ardid, regidora d’Educació: “És la culminació d’un treball que han estat realitzant durant molt de temps, amb molta il·lusió i és un moment entranyable. Avui és un dia tan important com tots els altres del procés perquè posem en valor la feina feta, que compartirem amb les famílies i la comunitat educativa el pròxim 18 d’abril, en el marc del Dia dels Monuments i Llocs Històrics. Avui es fa visible el resultat d’un esforç que consolida els coneixements adquirits, augmenta l’autoestima dels alumnes i té una utilitat pràctica per al conjunt de la ciutadania. És una activitat que forma part dels projectes de ciutat educadora i Educació 360 i que anirem potenciant durant la legislatura.”

Gràcies a les àudio-guies, la ciutadania podrà completar una ruta per 14 espais de Sant Cugat i obtenir informació d’interès sobre: el Pont de Can Vernet, el Museu del Còmic, les cases del carrer Sabadell, el Mercat vell, el Monestir, el Museu de la ceràmica Cal Gerrer, el Celler cooperatiu, l’Ajuntament, la Biblioteca Gabriel Ferrater,  el Teatre-Auditori, la Masia Torreblanca, el Pi d’en Xandri, la Torre Negra i Sant Medir.