Educació

L’Ajuntament reparteix 236 mascaretes transparents als centres educatius

21/01/2021
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha iniciat el repartiment de 236 mascaretes transparents i reutilitzables a diversos centres educatius de la ciutat. Aquestes mascaretes van adreçades a l’equip docent i han de permetre que els infants puguin veure millor els llavis, la gestualitat i l’expressió facial del seu mestre/a.

Cal tenir en compte que la comunicació oral i gestual és clau en l’educació infantil i que, massa sovint, les mascaretes tradicionals dificulten aquestes capacitats expressives. Aquestes capacitats també són absolutament essencials per a l’educació d’infants i joves amb Necessitats Educatives Especials (NEE) i, en aquest sentit, les mascaretes transparents poden ser de gran ajuda.

 Pilar Gorina, regidora d’Educació: “Dotar les escoles d’aquest tipus de material era un dels nostres compromisos. Estem al seu costat per ajudar en tot allò que faci falta davant les dificultats d’aquest curs marcat per les restriccions de la COVID. Els centres educatius de la ciutat estan duent a terme una feina fantàstica i des de l’Ajuntament estem oferint els recursos necessaris per donar-hi tot el suport possible”.

Concretament, les mascaretes s’han repartit als següents centres educatius:

  • Totes les 8 escoles bressol municipals:  s’ha fet arribar a les mestres i educadores. En total 80 mascaretes

 

  • Totes les 12 escoles públiques de Sant Cugat: s’han repartit 10 mascaretes a cada centre per als i les mestres d’educació infantil (P3, P4 i P5). En total 120 mascaretes

 

  • Centres educatius municipals (escola de Música, escola d’Art, PFI, Taller Triangle): per al professorat que atén alumnes amb algun tipus de necessitat educativa especial. En total 36 mascaretes

En total l’Ajuntament ha invertit 4.600€ per adquirir 300 mascaretes transparents adreçades als centres educatius. Les mascaretes que de moment no s’han repartit (64) es guarden per a futures necessitats d’aquests centres.