Cultura / Educació

ESCOLES A ESCENA torna el proper curs al Teatre-Auditori amb 11 espectacles i 4 propostes participatives

25/05/2021
Comparteix aquesta notícia

ESCOLES A ESCENA és un programa organitzat pel Teatre-Auditori Sant Cugat, amb la col·laboració del Patronat d’Educació, que recull una oferta d’espectacles d’arts escèniques i musicals dirigida a l’alumnat de totes les etapes educatives dels centres de la ciutat: escoles bressol, infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.

El programa també compta amb la proposta d’espectacles participatius SOM PROTAGONISTES,  on els principals actors i actrius són els nens i les nenes de cada cicle educatiu.

Programació curs 2021- 2022

Un total d’11 espectacles diferents formen part de l’oferta d’aquest nou curs, amb dues propostes diferents per a cada etapa, adaptades a les franges d’edat.

La programació conté espectacles de diferents àmbits artístics:

  • Titelles ( Les aventures del lleó vergonyós, amb el Pot Petit)
  • Música en format concert,( Pirates , Bruixots i altres bitxos, amb la companyia Pep López)
  • Teatre de text,( Encara hi ha algú al bosc, amb direcció de Joan Arqué Solà)
  • Circ ( Absurd, de la Companyia Circ Vermut)
  • Dansa (Natanam de la Cia Da.Te Danza, pels més petits de tots)

Tot ells d’una gran qualitat artística, amb la contractació de  companyies de renom i d’una gran trajectòria professional en el món de les arts escèniques, amb reconeixement als seus espectacles, com per exemple, el Premi Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud atorgat a la Companyia La Baldufa (La Faula de l’Esquirol) o la Companyia Campi qui pugui, que acaba de rebre el XVIII Premis de la crítica de les Arts escèniques al millor espectacle familiar 2021, amb Camí a l’escola.

Bona part dels espectacles inclouen els valors afegits que després o abans de l’espectacle es podran treballar dins de l’aula, com per exemple l’espectacle Kàtia de la companyia Teatre Nu, que tracta el tema de l’adopció o a Píndoles, teatre breu destinat als adolescents, es tracten temes  com els rols de gènere, la gestió de les emocions o l’amistat.

Per tal de maximitzar l’experiència cultural i el seu aprofitament, cada proposta escènica vindrà complementada per una guia didàctica que facilitarà als i les alumnes la comprensió de l’espectacle i els valors transmesos, amb l’objectiu d’educar la seva sensibilitat i predisposar-los a convertir-se en futurs espectadors/es de les arts escèniques i musicals.

L’any abans de la pandèmia, 2019, van visitar el Teatre-Auditori com a  espectadors un total de 15.347 alumnes.

SOM PROTAGONISTES

Es tracta de projectes participatius on el protagonisme és dels nens i nenes de les diferents etapes educatives i que enguany recull 4 propostes :

  • La cantata Infantil, un concert en que hi participa l’alumnat de 2n de primària de totes les escoles de Sant Cugat, acompanyats de música en directe
  • Cantània, un concert participatiu amb diferents fases de preparació amb sessions de formació pel professorat, treball a l’aula i concert final interpretat per l’alumnat inscrit de cicle superior
  • Scrooge, fem un musical per Nadal, és la versió musical del conegut conte nadalenc de Charles Dickens que ha estat revisada per incloure les escoles i els centres de secundària, per alumnes de cicle superior i primer cicle de ESO
  • Mapa de Ball, és un projecte que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània, en horari lectiu, a partir de coreografies dissenyades especialment per l’ocasió. Dirigit a l’alumnat d’ ESO

El professorat  de cada centre serà el responsable d’escollir entre els espectacles  proposats per assistir al Teatre Auditori. També podrà valorar i triar la participació del seu alumnat en algun dels projectes participatius que s’ofereixen.

Més informació sobre la programació a https://tasantcugat.cat/files/arxiu/1621943327_escoles_escena_21_ok.cleaned.pdf