Comerç / Economia

L’Ajuntament promou una campanya de suport al comerç de Sant Cugat per plantar cara a la COVID-19

12/06/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament ha endegat una companya de suport al comerç local, que afronta una situació difícil derivada de la pandèmia del coronavirus i que va obligar bona part dels establiments de la ciutat a aturar la seva activitat temporalment. Aquesta actuació, consensuada amb els representants de la Taula d’emergència econòmica i comerç, pretén posar en valor en aquest període de desconfinament el servei, la qualitat i el tracte proper de totes les persones que estan al capdavant dels establiments de Sant Cugat, oferint tot tipus de productes i serveis.

La imatge gràfica de la campanya, sota el lema “Gràcies! Revitalitzem la ciutat comprant al comerç local”, ha comptat amb la participació de comerciants locals de diferents sectors i ha anat a càrrec del fotògraf santcugatenc Marc Quévy. La iniciativa vol agrair als comerços l’esforç realitzat durant el període d’inactivitat a causa de la Covid-19 i alhora agrair a la clientela la fidelitat al comerç local i de proximitat, ambdues actituds fonamentals per facilitar la cohesió social.

Convocatòria d’ajuts extraordinaris

 La campanya de comerç local s’articula al voltant de la convocatòria d’ajuts directes destinada a persones autònomes, comerços i microempreses. La quantia de l’ajut, en forma de prestació econòmica única, serà  d’entre 500 € i 900 €, en funció del nombre de persones treballadores.

Podran sol·licitar la prestació les persones autònomes, comerços i microempreses amb menys de 10 persones treballadores, amb una facturació inferior a 2M €, amb seu a Sant Cugat i que hagin hagut de tancar o hagin patit una disminució dels seus ingressos superior al 50% des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma.

El tràmit de sol·licitud es podrà fer a través de la seu electrònica municipal seu.santcugat.cat fins al 30 de setembre. El procediment de concessió de l’ajut serà per ordre de sol·licitud, fins a exhaurir el pressupost disponible per aquesta convocatòria (300.000 €) i és compatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

Més serveis pel sector comercial

L’Ajuntament també ha activitat durant els darrers mesos diverses mesures de xoc i línies  d’assessorament destinades a acompanyar empreses, persones autònomes, emprenedors i el comerç local per superar aquesta crisi: la mediació de lloguers de locals comercials i oficines; l’assessorament en l’adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat i salut;  l’assessorament jurídic laboral per a empreses i treballadors; ajornament de tributs i creació de línies de crèdit i avals, entre d’altres.

Totes aquestes mesures formen part del pla de contingència de més de set milions d’euros adoptat per l’Ajuntament amb la voluntat de donar suport a l’activitat econòmica de la ciutat.