Comerç / Economia

L’Ajuntament destina 600.000 euros en vals de descompte per revitalitzar l’economia local

30/09/2020
Comparteix aquesta notícia

Les 30.000 llars santcugatenques podran accedir a un xec de 20 € que hauran d’activar a través de l’app ‘Gràcies, compra a Sant Cugat’

El consistori destinarà 600.000 euros per tal que les més de 30.000 llars de la ciutat disposin d’un val de descompte per revitalitzar el comerç local afectat per la Covid-19. La iniciativa, que neix amb l’objectiu d’estimular les vendes dels botiguers i botigueres de la ciutat durant 45 dies, s’emmarca dins de les mesures del pla de xoc de suport i reactivació econòmica del teixit empresarial de Sant Cugat, damnificat a conseqüència de la pandèmia.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat: “Agraïm el compromís del comerç local i, ara més que mai, impulsem aquesta mesura com a una oportunitat per fer un pas endavant i donar suport i revitalitzar el teixit econòmic, que travessa moments delicats a causa de la forta i imprevista davallada d’ingressos”.

Elena Vila, Tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç: “aquesta iniciativa va sorgir de la Taula d’emergència econòmica, una mesura innovadora que creiem que serà clau per revitalitzar el comerç local. Avaluarem la mesura, però la idea és reeditar-la en el futur”.

Com s’han d’activar els vals?

Cada llar podrà activar, a partir del 14 d’octubre, un val de descompte per un import de 20 euros.

• Un membre de la unitat familiar o de convivència, major de 18 anys, haurà de descarregar-se l’app ‘Gràcies, compra a Sant Cugat’ a través d’un codi QR o de les plataformes iOS i Android.
• Un cop obtinguda l’aplicació caldrà introduir el DNI (un per família o llar).
• Per últim, l’usuari o usuària només caldrà que compri en un d’aquests comerços adherits a la campanya on podrà bescanviar el xec (des de l’app es podrà consultar els establiments disponibles).
• El val equival al 50% de cada compra, no hi ha import mínim i es pot fer servir en més d’un establiment, fins que s’esgotin els 20 euros.
• Els xecs es podran validar a partir del 14 d’octubre i es podran bescanviar fins al 30 de novembre.

Totes les llars de Sant Cugat rebran una carta explicativa del procediment per activar els vals de compra. Per qualsevol altre dubte podran adreçar-se al 010, al web municipal www.santcugat.cat o al correu electrònic comerc@santcugat.cat.

Com ho han de fer els negocis que s’hi vulguin adherir?

S’hi poden adherir establiments, serveis i comerços de fins a 9 treballadors, amb local a Sant Cugat i que s’hagin vist obligats a tancar durant els mesos de l’estat d’alarma de la pandèmia de la Covid-19.

Els negocis que hi vulguin participar hauran de presentar telemàticament la sol·licitud de participació a la convocatòria de subvencions al preu en la plataforma ‘Gràcies! Compra a Sant Cugat’ de l’1 al 31 d’octubre. La podran trobar a la Seu electrònica de l’Ajuntament.

Per fer-ho, rebran la corresponent formació i suport de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) que comptarà amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial.

La quantia de l’ajut als comerços vindrà determinada per l’import de vals de compra rebuts, amb un límit de 3.000 € per establiment.

Les transaccions realitzades quedaran registrades a la plataforma “Gràcies! Compra a Sant Cugat”. A partir de l’1 de novembre, i quinzenalment, l’Ajuntament liquidarà els imports als establiments.