Economia

Ajuntament i agents econòmics i socials comencen a donar forma al Pacte per l’Ocupació digna i de qualitat

20/05/2022
Comparteix aquesta notícia

Tret de sortida a la concreció d’un Pacte per l’Ocupació digna i de qualitat de Sant Cugat, un dels projectes estratègics que l’Ajuntament s’ha compromès a impulsar aquest mandat. Aquesta mateixa setmana el consistori s’ha reunit amb agents econòmics i socials per posar fil a l’agulla a l’elaboració de forma transversal d’aquest pacte.

L’acte, presidit per l’alcaldessa Mireia Ingla i la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler; la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert; el regidor de Joventut, Participació i Barris; Marco Simarro; i una trentena de representants del món econòmic i social amb entitats com Sant Cugat Empresarial; Pimec; Cambra de Terrassa; Sant Cugat Comerç; CCOO; UGT; ADE Vallès; Cecot; Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat; Wise People Sant Cugat; Institut FP Sant Cugat; Associació Sant Cugat restauració i oci nocturn, entre altres.

L’objectiu del pacte és promoure la plena ocupació de qualitat a Sant Cugat, partint de valors com la igualtat, la dignitat laboral, la qualitat de vida, la innovació i la millora contínua. Per aconseguir-ho, es crearà un espai de relació entre els diferents actors socials, econòmics i institucionals presents a la ciutat i es concretaran diversos projectes d’actuació. A més, es farà públic un manifest on es recolliran els eixos i objectius estratègics del pacte.

Mireia Ingla, alcaldessa: “som un municipi amb una taxa d’atur baixa, però no ens conformem. Volem fer un pas més enllà i busquem una ocupació digne i de qualitat perquè ningú quedi enrere. Per aconseguir-ho comptem amb tots els actors, a qui vull agrair el seu compromís per tirar endavant un pacte que ens ajudi a conseguir-ho”.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: “un dels grans reptes és millorar la qualitat de les condicions dels llocs de treball que s’ofereixen a Sant Cugat i, un altre, millorar l’encaix entre els perfils dels llocs de treball que ofereixen les empreses i els perfils de les persones que busquen feina”.

Pel que fa al calendari, a partir d’ara i fins al mes de juliol es farà un treball de participació dels agents implicats (entrevistes, reunions, enquestes…) per concretar els projectes a desenvolupar. Amb tota aquesta feina feta, la previsió és presentar públicament al juliol el manifest on quedaran recollits els eixos i objectius estratègics d’aquest pacte. La voluntat és que a partir de setembre es posin en marxa les diferents comissions per començar a desenvolupar els primers projectes.