Cultura

Un recorregut per la música vienesa protagonitzarà el XXIII Concert de Nadal per a la Gent Gran

05/12/2023
Comparteix aquesta notícia

Un recorregut per la música vienesa protagonitzarà el XXIII Concert de Nadal per a la Gent Gran

Es repartiran 800 entrades gratuïtes per a l’espectacle, que tindrà lloc diumenge, 17 de desembre, a les 12h

El proper diumenge, 17 de desembre, a les 12h, el Teatre-Auditori serà l’escenari d’una de les cites nadalenques més esperades: el Concert de Nadal per a la Gent Gran, que arriba enguany a la seva XXIII edició. L’Orquestra Diletant de Catalunya interpretarà un ampli repertori amb el títol “Viena: La capital de la música del classicisme al romanticisme” amb la soprano Montserrat Seró; Gerard Claret, al concertino, i amb Albert Gumí, en la direcció musical.

Esther Madrona, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran: “El Concert de Nadal és molt més que un espectacle. És una oportunitat per homenatjar la gent gran de Sant Cugat i convidar-la a participar en aquesta trobada cultural de qualitat. Per això, des de l’Ajuntament, posem tots els recursos perquè tothom pugui apropar-se al Teatre-Auditori a gaudir de la música en directe i viure un dels moments emblemàtics de les festes nadalenques”

A partir del 10 de desembre, es repartiran 800 invitacions gratuïtes que es poden recollir a tots els casals de gent gran (Llar d’avis de la parròquia, casal de la gent gran de Sant Cugat, casal d’avis de Valldoreix, casal de la gent gran de Mira-Sol, espais + 60 de La Floresta, casal gent gran de Les Planes), a la Casa de Cultura i als districtes (Mira-sol: Centre cívic, Les Planes: Casal i La Floresta: Centre Social i Sanitari)

L’Ajuntament, amb la col·laboració de MarfinaBus, ha habilitat un servei de transport gratuït en autobús des de diferents punts i districtes del municipi fins al Teatre-Auditori, per facilitar l’accés dels assistents. Voluntaris de la Creu Roja i Protecció Civil acompanyaran les persones que ho necessitin als autobusos que sortiran a les 11 h dels Casals de Gent Gran de les Planes, Mira-sol i Valldoreix.

Programa “Viena: la capital de la música del classicisme al romanticisme”

L’actuació comptarà amb les següents peces:

• Adagio-Allegro de la Simfonia núm.104
F. J. Haydn (1732-1809)
• Voi che sapete de “Le nozze di Figaro”
W.A.Mozart (1756-1791)
• “Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen” de “La Flauta Màgica”
W.A. Mozart (1756-1791)
• Allegretto de la Simfonia núm.7
L.v.Beethoven (1770-1827)
• “Erlkonig” (orquestració de F.Liszt)
F.Schubert (1797-1828)
• Allegro moderato de la Simfonia 8 “Inacabada”
F. Schubert (1797-1828)
• Santa Nit
F.X.Gruber (1787-1863)

El concert acabarà amb uns bisos participatius on els i les assistents podran unir les seves veus cantant ‘Santa nit’. Després del concert s’oferirà un refrigeri a càrrec de la fundació Vinne, entitat de reinserció social que treballa amb productes de proximitat.