Ciutat / Cultura

Sant Cugat viurà 6 dies de Festa Major amb nous espais i la música de La Pegatina

18/05/2022
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat viurà aquest any una Festa Major de  6 dies, del 28 de juny al 3 de juliol. Versió expandida de la festa grossa per celebrar la recuperació de la presencialitat sense restriccions a carrers i places.

Enguany hi ha novetats als espais. L’arrossada, que darrerament s’havia fet a Rambla del Celler, marxa al passeig de Gaudí; La Taverna, amb food trucks i concerts, es trasllada al parc de Ramon Barnils, i els concerts de gran format tindran de referent el Parc de l’Arborètum.

Aquest darrer espai serà escenari del concert de La Pegatina (1 de juliol), que presenta el nou disc “Hacia otra parte”. La música tindrà també protagonistes com Balkan Paradise Orchestra (30 de juny) al parc de Ramon Barnils, i Ebri Knight (2 de juliol) que la farà grossa a la plaça d’Octavià.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Estem molt contents de celebrar, per fi, una Festa Major sense restriccions i de recuperar totes les activitats més emblemàtiques. Són dies per fer ciutat i fer barri, i per trobar-se amb les amistats i el veïnat en un ambient distès i de diversió”.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “Vull agrair a totes les entitats i col·lectius que tornen a proposar activitats per Festa Major, perquè la Festa Major de Sant Cugat  es caracteritza per una programació que surt de les entitats, de la societat civil i això és el que la fa única ”.

Comencen els assajos del Paga-li, Joan

Del 25 de maig al 22 de juny es faran els assajos del tradicional ball als Jardins del Paga-li, Joan, que en cas de pluja, aniran al Celler Modernista. Els assajos seran els dimecres i divendres de 18.30 a 19.30 H per als infants i de 20 a 21 h, per al grup d’adults.

Aquest és el calendari d’assajos:

  • Maig: 25, 27
  • Juny: 1, 3, 8, 10, 15, 17*, 22

* L’assaig del 17 de juny es farà al Celler Modernista

Les inscripcions es poden fer a partir del 20 de maig a: www.santcugat.cat/avis/pagalijoan

o directament al qüestionari que ha preparat l’entitat: https://forms.gle/Sbw1dMHAMyhYaRgJ6

El Paga-li, Joan serà el dimecres 29 de juny a les 20.15 H a l’Hort de l’Abat – Jardins del Paga-li, Joan.

Novetats en el concurs d’arrossos

El concurs d’Arrossos se celebrarà el 3 de juliol, a partir de les 9:30h. Tindrà una nova ubicació al passeig de Gaudí, mentre que el parc de l’Arborètum acollirà l’entrega de premis i el concert final. La participació és lliure i oberta a tothom.

Les inscripcions seran del 30 de maig al 3 de juny i es podran fer de forma presencial a l’Ateneu Santcugatenc (av. Gràcia, 16) de 9 h a 13:30 h i de 16 h a 19 h. Enguany, com a novetat, les inscripcions del concurs també es podran fer on line al web dels Amics dels Veterans i la Regalèssia (www.amicsveteransilaregalessia.com) des de les 8 h del 30 de maig fins les 24 h del 3 de juny.

El nombre màxim de paelles participants serà de 225 i en cas de superar aquest número, el 6 de juny es procedirà a fer un sorteig entre totes les inscripcions rebudes. Finalitzat el sorteig s’enviarà un correu amb instruccions als participants, que hauran d’abonar 1 € per persona inscrita i 10 € per paella a mode d’inscripció, import que anirà destinat a Càritas Sant Cugat.

La roda de premsa de presentació de la programació sencera de la Festa Major serà el 14 de juny.