Cultura

Sant Cugat celebrarà la Diada de Sant Jordi amb una trentena d’activitats i més de 80 parades de llibres i roses

13/04/2023
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat celebrarà la Diada de Sant Jordi amb una trentena d’activitats i més de 80 parades de llibres i roses

Exposicions, intercanvi de llibres, concursos de vídeo poemes i microrelats, presentacions literàries, concerts, teatre i dansa, ompliran els carrers de la ciutat del 15 al 30 d’abril

Enguany, les parades de llibres incorporen dos nous emplaçaments al carrer de la Creu i l’avinguda Cerdanyola

Del 15 al 30 d’abril, Sant Cugat celebrarà la diada de Sant Jordi amb una trentena d’activitats. L’Ajuntament, en col·laboració amb diverses entitats santcugatenques, ha programat una àmplia i variada oferta per a tots els públics: exposicions, intercanvi de llibres, concursos de vídeo-poemes i microrelats, taula d’escriptors, presentacions literàries, concerts, espectacles de teatre i dansa i tallers familiars.

Més de 80 parades de llibres i roses tornaran a ser protagonistes de la Diada, ocupant places i carrers durant tota la jornada. Començaran a la plaça Octavià, passant per carrer la Torre, plaça U d’Octubre, i, enguany com a novetat, s’incorporen dos nous emplaçaments al carrer de la Creu i l’avinguda Cerdanyola.  L’Associació de llibreters de Sant Cugat, composada per El Celler de llibres, Abacus, El pati de llibres, Paideia i La Salvatge, tindran parades el dissabte 22 i el diumenge 23.

Les presentacions literàries tindran un lloc rellevant dins la programació. Dimecres, 19 d’abril, Marta Pessarrodona presentarà la reedició del seu llibre ‘Donasses’, a la llibreria La Salvatge. El mateix dia, el Monestir de Sant Cugat acollirà la presentació de ‘Sant Cugat Confidencial’, un recull de nou contes sobre Sant Cugat escrits per autors i autores vinculades a la ciutat. Dijous, dia 20, els Geganters de Sant Cugat, presentaran, al Claustró del Monestir, el llibre ‘Món gegant’, un recull dels materials del 1r Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva, que es va celebrar a Reus l’any 2017.

També cal destacar altres propostes com la X Taula d’escriptors, amb la participació d’una cinquantena d’autors/es, el concurs de Vídeo Poemes de l’Ateneu Santcugatenc, l’“Especial Sant Jordi” i el 16è concurs de Microrelats de Cugat Mèdia, el tradicional Concert de Sant Jordi de la Simfònica de Sant Cugat, i un original taller familiar de fabricació de roses lluminoses.

Podeu consultar tota la programació a www.santcugat.cat/santjordi