Cultura

S’ajorna la programació per celebrar la 16a edició del Dia Internacional de la Dansa – Sant Cugat Balla prevista del 17 al 29 d’abril

29/04/2020
Comparteix aquesta notícia

La programació treballada conjuntament amb les Escoles de Dansa per commemorar el Dia Internacional de la Dansa a Sant Cugat havia previst, entre d’altres propostes,  una nova edició de “El Carrer Dansa” cercavila  amb nou recorregut organitzat per La Tacones i amb la participació de 9 escoles; la “La barra de clàssic” a la plaça d’Octavià; una altra edició de la tradicional “Danses de Plaça “ en una nova ubicació o l’esperada “Mostra de Dansa” al Parc Ramon Barnils.

Són catorze les escoles que han treballat conjuntament en aquesta programació: La Tacones,  Centre de Dansa Laura Esteve, Esbart Sant Cugat,  Viviana Hounie Estudi de Dansa, Fusió Música i Dansa, Dance Works, Centro Popular Andaluz, Escola Sant Cugat, Sant Cugat Dance Academy, Color Dansa Carol Morgado, Grup Mediterrània, Esther Bosch Escola de Dansa, General Giap i Arabesc Estudi de Dansa.

Tot i que la programació s’ajorna, 11 de les 14 escoles han continuat treballant de forma virtual i han realitzat un vídeo  https://vimeo.com/411730711 per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, que es celebra avui dia 29 d’abril.  El muntatge s’inspira en un fragment seleccionat del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2020 de la Unesco, encarregat a Gregory Vuyani Maqoma, ballarí, coreògraf, docent i actor Sudfricà:

“A mesura que ballem amb els nostres cossos caient a l’espai i enredant-nos junts, ens convertim en una força de moviment teixint cors, tocant ànimes i proporcionant la curació, que és tan desesperadament necessària. I el desafiament es converteix en una sola dansa, invencible i indivisible. Tot el que necessitem ara és ballar una mica més”

 La programació professional de Dansa del Teatre-Auditori prevista durant aquest mes d’abril i maig també haurà d’esperar, però ja s’ha treballat en reprogramar la majoria d’espectacles, que ja tenen data per a la propera edició del Sant Cugat Balla 2021:

  • IT Dansa, Jove Companyia de l’Institut del Teatre – dissabte 17 d’abril a les 18 h
  • BJM – Les Ballets Jazz de Montréal amb l’espectacle Dance Me – diumenge 25 d’ abril 19 h
  • Alicia Alonso, Gala Centenari -divendres 7 de maig 21 h

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut: “les activitats al voltant del Dia Internacional de la Dansa compten amb la participació de molts santcugatencs i moltes santcugatenques, aplega moltes de les escoles de dansa de la ciutat i es converteix en escenari de disciplines ben diverses. Malgrat el confinament, ho hem celebrar igualment perquè la dansa en fa moure, ens fa sentir vius i ens connecta amb la realitat. Un agraïment molt especial a les escoles de dansa per no parar  i,  tot i estar a casa, sumar-se a les celebracions d’una forma diferent”