Cultura

Obertes les convocatòries d’Art, Creació i Exposicions 2021-2022 que omplirà de talent artístic els espais expositius de la ciutat

15/04/2021
Comparteix aquesta notícia

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Art, que se celebra avui dijous 15 d’abril, l’Ajuntament publica les bases per a les convocatòries d’Art, Creació i Exposicions destinades a donar suport a la creació artística per a l’edició 2021-2022, que permetrà nodrir la programació temporal dels diferents espais expositius de la ciutat.

Aquesta iniciativa, fruit de les trobades de la taula participativa d’Arts Visuals i l’Ajuntament, es va posar en marxa ara fa 5 anys. En totes cinc edicions, les bases de les convocatòries han estat elaborades per garantir l’objectivitat, la igualtat i la transparència, amb la finalitat de democratitzar l’accés als espais expositius i creatius de la ciutat.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “aquestes convocatòries són una molt bona oportunitat perquè artistes emergents puguin gaudir d’un espai municipal per treballar i/o exposar la seva obra. Creiem imprescindible donar suport des de l’Ajuntament a nous projectes i nous artistes a través d’iniciatives com aquesta”

La publicació inclou fins a 6 línies diferents, vinculades amb les arts visuals contemporànies, l’art local o l’art tèxtil contemporani

1. Convocatòria de Projectes Curatorials d’Art Contemporani 2022 del Centre d’Art Maristany

Preveu la selecció d’un projecte curatorial de l’àmbit de les arts visuals contemporànies que destaqui per la seva qualitat, professionalitat i originalitat. La proposta seleccionada es mostrarà a la sala d’exposicions del Centre d’Art Maristany entre setembre i novembre del 2022, i comptarà amb una aportació econòmica de 6.000 € en concepte d’honoraris i producció. Un comitè de selecció format per Caterina Almirall (comissària), Eduard Arbós (artista) i Miguel Ángel Sánchez (galerista) serà l’encarregat d’escollir la proposta guanyadora.

2. Convocatòria del Cicle d’Artistes de Sant Cugat 2022 de la Casa de Cultura

Destinada a la selecció del projecte d’un o una artista de la ciutat que vulgui formar part d’aquest cicle orientat a difondre i potenciar l’art fet des de Sant Cugat. La proposta seleccionada es mostrarà a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, entre setembre i octubre del 2022, i comptarà amb un suport en concepte d’honoraris i producció de 2.500 €.

3. Convocatòria de Projectes en Obert 2022 de Sant Cugat

Enfocada a propostes artístiques, divulgatives i pedagògiques en format expositiu o propostes d’exhibició pública que vulguin formar part del programa d’intervencions artístiques en espai públic de la ciutat. De temàtica lliure, les propostes seleccionades es mostraran entre març i abril del 2022 a la Casa de Cultura, en el cas de tractar-se d’un projecte expositiu, o bé al llarg del 2022, en cas de tractar-se d’un format públic. La proposta escollida comptarà amb un suport pel desenvolupament del projecte de 2.500€.

La selecció dels treballs guanyadors en les dues darreres convocatòries (2 i 3) anirà a càrrec d’un mateix comitè de selecció format per Cristina Subirats (coordinadora pedagògica de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat), Enric Curto (fotògraf) i Deirdre Haughey (gestora cultural), tots ells agents culturals amb vinculació a la ciutat.

La data de presentació de propostes en aquestes tres convocatòries finalitza el dilluns 31 de maig.4

4. Convocatòria de Les Lleixes 2021-2022

Té per objecte l’exhibició d’un projecte d’artista o col·lectiu que estigui buscant mostrar un treball inèdit, o que estigui encara en vies de creació, i que sigui afí a l’àmbit de les arts visuals contemporànies. Les propostes seleccionades es mostraran a l’Espai Lleixes del Centre d’Art Maristany o a la Sala Eixida del Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, segons sigui la temàtica presentada.

5. Convocatòria de El Parèntesi de Mira-sol 2021-2022

Destinada a oferir un espai que permeti provatures pel què fa a una primera mostra pública d’un projecte artístic en format gràfic o fotogràfic. En aquest cas, les propostes seleccionades es mostraran a l’Espai El Parèntesi del Casal de Mira-sol.

6. Convocatòria Estades Creatives 2021-2022 de la Casa Aymat

Orientada a donar suport a la producció d’un projecte artístic, posant a disposició del/de la resident els espais i els recursos que ofereix Casa Aymat Espai de Creació. Aquesta convocatòria està adreçada a qualsevol persona amb dedicació professional o en vies de professionalització en el sector de la creació artística contemporània.

Aquestes darreres tres línies de convocatòries (4,5 i 6) estaran obertes al llarg de tot l’any i s’atorgaran segons encaix de la proposta amb les línies de cada convocatòria, així com segons disponibilitat d’espai i recursos. La selecció anirà, en cada cas, a càrrec de l’equip tècnic i gestor del centre.

Les bases completes es poden consultar, a partir d’avui, a través de https://centresculturals.santcugat.cat/ i del perfil d’Instagram @art.santcugat