Cultura

Neix Angular, Festival Clàssica Sant Cugat, amb la voluntat de convertir-se en un referent de les propostes musicals d’estiu

24/05/2022
Comparteix aquesta notícia

ANGULAR,  FESTIVAL CLÀSSICA SANT CUGAT és la primera edició d’un festival internacional de música clàssica amb projecció de futur, que neix amb la voluntat de posicionar-se com a una proposta referent dins dels festivals musicals de l’estiu.

Un dels valors del Festival serà el fabulós emplaçament dels concerts, el Monestir de Sant Cugat, la “pedra angular” de la nostra ciutat.  L’escenari principal, ubicat a la llotgeta del Monestir, tindrà l’incomparable façana gòtica del monument com a teló de fons. L’escenari de cambra, tindrà una de les joies del romànic europeu com a marc escènic, el Claustre.

La programació recull un total de cinc concerts, de 8 al 15 de juliol, a les 22 h, amb una programació d’orquestres, formacions i cantants internacionals i del país.

El Festival Angular està organitzat i produït per l’Ajuntament de Sant Cugat i ha comptat amb la flautista santcugatenca de trajectòria internacional Patrícia de No com a directora artística.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “És un festival que neix amb projecció de futur, amb la voluntat de posar dalt de l’escenari formacions musicals de qualitat interpretant un programa del tot apte per una nit d’estiu a la fresca. És tot un honor comptar amb la Patrícia de No com a directora artística del festival”.

El concert inaugural es farà a la llotgeta del Monestir, divendres 8, i anirà a càrrec de la Slava Ukraini Chamber Orchestra, formada per músics ucraïnesos que actualment es troben refugiats a diferents països europeus. En aquesta ocasió tindran l’oportunitat de reprendre la seva activitat professional.

Aquesta orquestra s’ha format per iniciativa del pianista i director rus Guerassim Voronkov, la violinista ucraïnesa Ala Voronkova i la directora artística del Festival, Patrícia de No.  Oferiran un programa amb “Les quatre estacions”, de Vivaldi i “Las cuatro estaciones porteñas” de Piazzolla, amb Ala Voronkova com a  violí solista.

Dissabte 9, també la llotgeta del Monestir acollirà el concert d’un dels quartets de corda amb més trajectòria d’Europa, el Zagreb String Quartet. Provinent de Croàcia, oferirà un programa amb un quartet de Turina, seguit d’un dels quartets més famosos de Haydn, “L’Alosa”, i finalitzarà el famós quartet “Americà” de Dvorak, una de les obres més populars i elegants de la música de cambra.

El Festival canvia d’escenari diumenge 10 i serà al Claustre on podrem escoltar el duo Laia Puig- Alba Ventura, de violoncel i piano. Aquestes intèrprets amb trajectòries internacionals interpretaran “Música i pensament”, amb sonates de Beethoven (màxim exponent d’aquest tipus de formació duo), Xostakóvik, i la peça “El pont”, de Mompou. Un programa amb potents sonoritats, lirisme i expressivitat.

Dijous 14 s’esdevindrà el concert de presentació oficial i estrena de l’Orquestra del Festival Angular, a l’escenari de la llotgeta del Monestir, amb el concert “Mozart sota les estrelles”, dedicat íntegrament a la figura del compositor de Salzburg.  En aquest concert hi participaran com a solistes la soprano Júlia Farrés- Llongueras i el baríton Elías Arranz. Podrem gaudir de diferents obres per a orquestra de Mozart, i també àries i duos de les seves òperes més famoses, com “Don Giovanni”i “La flauta màgica”.

La cloenda d’Angular, Festival Clàssica Sant Cugat, el 15 de juliol, anirà a càrrec d’Apròpera, que oferirà a la llotgeta del Monestir una versió reduïda i semi-escenificada de l’òpera “Anna Bolena” de Donizetti.  Podrem escoltar els millors fragments d’aquesta òpera interpretats per sis solistes i un pianista. Un presentador anirà desgranant tota l’acció d’aquest gran drama operístic, que fou el primer gran èxit del compositor.

Les entrades es podran adquirir  de manera anticipada a partir de l’1 de juny a www.santcugat.cat/festivalangular

Una hora i 30 minuts abans de cada concert, les entrades es podran adquirir també a l’Oficina de Turisme.

El preu serà de 15 € (+ despeses de gestió)

El perquè d’ANGULAR

ANGULAR és la primera pedra en la construcción de la base d’un edifici com el Monestir. La resta de pedres es col·loquen en referencia a aquesta; la pedra angular, és la base.

ANGULAR és un festival internacional que neix amb projecció de futur; aquesta primera edició serà la “pedra angular” d’un festival que creixerà i esdevindrà una programació musical de referència.

ANGULAR és el fabulós emplaçament dels concerts, el Monestir de Sant Cugat, la “pedra angular” de la ciutat de Sant Cugat.

El detall de la programació a  santcugat.cat/festivalangular

En aquest link podeu descarregar les fotogafies dels i les artites.