Cultura

Més de 10.000 persones participen en les activitats organitzades a Sant Cugat com a Capital de la Sardana

21/03/2024
Comparteix aquesta notícia

Més de 10.000 persones participen en les activitats organitzades a Sant Cugat com a Capital de la Sardana

Durant un any s’han programat prop de 50 activitats relacionades amb la sardana com els cursets a les escoles amb la participació de 1.410 alumnes

L’Ajuntament, l’Entitat Sardanista i Som Sardana han liderat les convocatòries que han comptat amb el suport del teixit associatiu cultural de la ciutat

1.410 alumnes han format part dels cursets de sardanes a les escoles, organitzats amb motiu dels actes de celebració de Sant Cugat, Capital de la Sardana. Una xifra que posa en relleu l’ampli suport per part de la ciutadania a l’esdeveniment, que, en el conjunt de la programació, ha aplegat una participació de més de 10.000 persones.

La col·laboració entre l’Entitat Sardanista, Som Sardana i l’Ajuntament de Sant Cugat, ha permès portar a terme prop de 50 activitats en els últims 12 mesos. Els cursets han estat l’activitat estrella, però entre les cites més multitudinàries, també destaquen: el Lliurament de premis de la Capitalitat de la Sardana, amb 920 assistents; el Concert dedicat a la Sardana, amb més de 900 assistents; la Trobada Sardanista d’equipaments Cívics al Parc Ramon Barnils, amb més de 600 assistents, i el Concurs de Colles Sardanistes, amb prop de 500 balladors i balladores.

Núria Escamilla, regidora de Cultura: “La Capitalitat ha finalitzat amb un èxit rotund, tant pel nombre d’activitats que hem acollit, com pel nombre d’assistents als actes. És d’agrair el gran nombre d’entitats culturals de la ciutat que s’hi han implicat donant més difusió i enriquint l’activitat entorn de la sardana. Ara que hem fet el relleu a Manresa tenim un repte a Sant Cugat: hem de mantenir ben amunt aquest esperit de la Capitalitat, conèixer, estimar, ensenyar i ballar la Sardana a la ciutat.”

Coincidint amb la Capitalitat, s’han editat dos llibres dedicats a la nostra dansa: “La Sardana en vers”, amb 500 exemplars venuts,  i “El moviment sardanista, passat i present a Sant Cugat del Vallès”, amb 2.000 unitats venudes.

Sant Cugat ha destinat més de 80.000 € en l’organització d’una programació que ha contribuït a ampliar la difusió i el prestigi social de la sardana, així com, a incrementar la seva cohesió en l’àmbit cultural, gràcies a la implicació del teixit associatiu de la ciutat.

Manresa ha pres el relleu a Sant Cugat com a Capital de la Sardana 2024 en un acte celebrat el passat 16 de març.