Cultura

L’artista Sergi Barnils dona 3 obres al Fons Municipal d’Art

06/11/2023
Comparteix aquesta notícia

L’alcalde, Josep Maria Vallès, i l’artista santcugatenc, Sergi Barnils, han signat aquest migdia un conveni de donació desinteressada al Fons Municipal d’Art de tres obres d’aquest artista. L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Núria Escamilla, i del director de Canals Galeria d’Art, Josep Canals.

Les pintures, realitzades en tècnica mixta, ja estan exposades a l’edifici de l’Ajuntament. Són aquestes:

  • “Maran Ata” (2016). Exposada a l’OAC, és una pintura sobre tela, realitzada en tècnica mixta l’any 2016, de 200 cm d’alçada per 300 cm d’amplada i valorada en 29.000 € (valoració que aporta el propietari de l’obra).

 

  • “Lloeu-lo en les altures” (2014). Exposada a l’entrada d’Alcaldia és una obra realitzada en tècnica mixta l’any 2014, de 73 cm d’alçada per 60 cm d’amplada i valorada en 5.900 € (valoració que aporta el propietari de l’obra).

 

  • “Configuracions vermelles” (2014). Exposada al despatx de l’alcaldia. Es tracta d’una  pintura sobre tela realitzada en tècnica mixta l’any 2014, de 120 cm d’alçada per 120 cm  d’amplada, valorada en 10.000 € (valoració que aporta el propietari de l’obra).

 

Amb aquesta donació la ciutat té una col·lecció de set obres de l’artista que reflecteixen la seva evolució durant els darrers 30 anys.

Sergi Barnils

Va néixer a Bata (Guinea Equatorial) l’any 1954 i des de ben petit es trasllada a viure a Sant Cugat, d’on és originària la seva família.

El 1965 va començar a estudiar al Departament d’Art de Viaró amb Francesc Casademont. Després de guanyar dos premis extraordinaris en el VIII Certamen Nacional i Provincial Juvenil d’Art de Barcelona, el 1975 va cursar estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona.

Les seves primeres pintures eren realistes i també va treballar amb ceràmica, però posteriorment es decantà cap a un estil abstracte d’influències africanes i personatges estilitzats. Ha participat en nombroses fires d’art contemporani a Barcelona, Bolonya, Milà, Florència i Pàdua.