Cultura

El festival cultural d’estiu Sant Cugat al Descobert programa 60 activitats en 15 espais a l’aire lliure de la ciutat

27/05/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat al Descobert aglutina tota la programació cultural municipal d’estiu a la ciutat, del 5 de juny al 26 de setembre.

Una oferta amb 60 activitats distribuïdes en 15 espais a l’aire lliure per diferents indrets de la ciutat, tant del centre com dels districtes.

La proposta cultural d’estiu a Sant Cugat queda recollida en 17 programes que inclouen  música moderna, clàssica, arts escèniques, arts visuals, itineraris guiats i tallers i reforça els continguts adreçats al públic familiar i jove. Una completa programació pensada per tot tipus de públics i on s’ha tingut en compte els criteris de paritat.

  • Sant Cugat al Descobert 2021 presenta varies novetats

Insòlit, una nova aposta musical de l’Oficina Musical La Pua amb concerts en espais singulars com ara el terrat del Casino la Floresta o sota el pont del Pg. Mare de la Font, a Volpalleres. Concerts amb estils musicals frescos i urbans, que han estat impulsats a través dels pressupostos participatius.

l’Artimanya Jove i l’Artimanya Familiar, tallers i activitats lúdiques dirigides especialment al públic jove (de 12  a 18 anys)  i a les famílies (amb infants de més de 5 anys). Es tracta d’una programació impulsada amb els Pressupostos Participatius, que tindrà lloc als jardins del Monestir.

Això s’acaba, petit festival d’Arts Visuals que se celebrarà al Centre d’Art Maristany amb itineraris urbans, visites a exposicions, conferències performatives i un concert per petit format al terrat.

Itinerari sensorial, una activitat autoguiada proposada per Reconnecta Natura al Parc Central. Un itinerari de benestar on desaccelerar el pas i realitzar activitats senzilles per reconnectar amb nosaltres mateixos i la natura que ens envolta.

  • Una programació que recupera activitats culturals d’estiu ja tradicionals

STQ BLACK, que organitza Sotasons, en col·laboració amb l’Ajuntament, i que presenta una àmplia oferta d’activitats que basculen entorn dels estils musicals soul, funk, jazz, gospel i la cultura urbana.

12a edició de NITS DE MÚSICA AL CLAUSTRE, el Festival de Música de Cambra amb 4 concerts, 3 dels quals són de formacions configurades íntegrament per dones i que recupera actuacions de formacions nombroses com ho serà el de la Coral Sant Jordi.

5a edició de VINCLES, amb 3 concerts que organitza La Pua Oficina Musical on combina grans artistes de l’escena catalana: Elena Gadel &Marta Robles, Pau Vallvé, Clara Peya, amb acompanyats de músics locals.

3a edició del FESTIVAL CONTRATEMPS, co-organitzat pel Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat i l’Ajuntament, dins de Viu la Clàssica, amb una àmplia oferta per a públics diversos: concerts, taules rodones divulgatives, òpera, un espectacle familiar i classes magistrals.

+ CLÀSSICA, amb  4 concerts de cambra, lied, coral i orquestra que arrodoneix la proposta de música clàssica de la ciutat, dins del Viu la Clàssica. N’hi haurà 2 protagonitzats per entitats santcugatenques (Quartet Corda Orquestra Simfònica Sant Cugat i  Orquestra Diletant Catalunya). La Coral Cantiga retrà un homenatge al santcugatenc Joan Fibla, cantaire del cor, desaparegut l’any passat per covid.

17a edició de LECTURES A LA FRESCA, organitzades pel Amics de Pedra i Sang, en col·laboració amb l’Ajuntament, que enguany ha programat un musical inspirat en Collserola, un cabaret literari que homenatja les vetllades anarco-feministes del Paral·lel als anys 30 i una revisió en clau feminista d’una obra teatral “Les espardenyes de cal Roc”, situada en el Sant Cugat de la república.

3a edició de A TELÓ OBERT, que organitza Teatre a l’Ombra en col·laboració amb l’Ajuntament. Aquest cicle de teatre a l’aire lliure, sense equips tècnics,  representarà, en diferents parc i jardins de la ciutat, la comèdia clàssica de Plaute “La comèdia de l’olla”.

TRADICIÓ ENTRE CAPITELLS, conjuga el concert a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell i la lectura dramatitzada “El màrtir Cugat” escrita pel santcugatenc Josep M. Jaumà. Ho organitzen l’Entitat Sardanista de Sant Cugat i els Companys d’en Cugat, en col·laboració amb l’Ajuntament.

5a edició de CINEMA I ESTRELLES, que programarà pel·lícules aptes per a tots els públics: animació, acció futurista, comèdia i que es programarà als districtes.

ITINERARIS GUIATS, que organitzen l’Oficina de Turisme i Museus de Sant Cugat, per tal de conèixer el patrimoni arquitectònic del Monestir i les costums de l’antiga comunitat monàstica. També hi ha itineraris i una conferència vinculats a l’exposició “Vila de Sant Cugat, 900 anys. De 1120 al futur”.

  • Mesures de prevenció de la Covid-19

 Tots els actes estan organitzats d’acord amb l’actual normativa de seguretat que Procicat actualment:

  • Restricció del 70% aforament dels espais
  • Espais a l’aire lliure (escenari + pati de cadires) tancats en el seu perímetre
  • Accés del públic amb entrada, invitació o registre previ
  • Cadires a distància de seguretat
  • Públic amb mascareta

 

La programació completa es pot consultar a https://www.santcugat.cat/programa/aldescobert