Cultura

El Dia Internacional dels Museus arriba a Sant Cugat amb ganes de tornar a mostrar al públic el patrimoni local

11/05/2021
Comparteix aquesta notícia

Els Museus de Sant Cugat s’han adaptat al temps de confinament a través d’un impuls a l’estratègia digital, sobretot mitjançant un reforç a través de les xarxes socials i les càpsules audiovisuals. Ara, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig arreu del món, s’han programat unes jornades especials per a convidar la ciutadania a descobrir de nou el patrimoni local  de manera vivencial.

Amb el lema “Tornem als museus. Tornem a imaginar” es plantegen un seguit de propostes per al cap de setmana del 14 al 16 de maig a l’entorn de l’exposició “Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur”, que inclouen visites comentades, tallers familiars, dansa i música. Tot un seguit de propostes intergeneracionals i gratuïtes, per acostar-nos a la pròpia història de forma lúdica.

Els Museus de Sant Cugat promouen també la participació d’altres equipaments museístics de la ciutat, de manera que formen part del programa:  el Museu del Monestir, el Celler Modernista, el Centre d’Art Tèxtil Grau-Garriga – Cal Quitèria, la Casa Museu Cal Gerrer (Fundació Cabanas) i el Museu del Còmic.

Activitats destacades

Conferència inaugural “Vila i Monestir: unes relacions conflictives” a càrrec de Jordi Casas i Domènec Miquel, del Grup d’Estudis Local, que servirà per donar el tret de sortida a les jornades.

▶ El Museu del Monestir i el Celler Modernista obriran les seves seus el  dissabte 15 de maig fins les 21 hores amb motiu de la #Nitdelsmuseus2021. 

 ▶ A partir del 18 de maig (Dia internacional dels Museus), a la Sala Capitular,  s’hi podrà veure l’obra “Vell estendard d’aquí” de l’artista Josep Grau-Garriga, que forma part de l’exposició al Centre d’Art Tèxtil Grau-Garriga. D’aquesta manera, l’artista santcugatenc entra a formar part del conjunt d’elements expositius de la mostra “Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur”.

Visites guiades

▶ A les exposicions “Grau-Garriga: Vermells” i “Col·lecció i Fascicle 2: Art i disseny”, al Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani i Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur”, al Museu del Monestir.

▶ També es podran visitar a diferents espais com la Casa Museu – Cal Gerrer (Fundació Cabanas) i el Celler cooperatiu, que enguany celebra el seu centenari.

▶ “Guia’m pel Monestir”, visita conduïda per persones afectades pel Síndrome d’Asperger.

 Activitats per a públic familiar

 ▶ El més petits també podran celebrar aquestes jornades amb activitats com “Llegendes de Sant Cugat”, sessió de contes a càrrec de Roger Casadellà i activitats al voltant de l’exposició “Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur”, com “La ciutat amb ulls de clics” o “El joc de l’oca de Sant Cugat”.

▶ També podran assistir al taller de còmic per a famílies i visitar el Museu del còmic i la il·lustració

 Música i dansa

▶ El claustre acollirà el Grup Mediterrània  i el concert i dansa amb la Companyia Minimíssima, acompanyats per Lali Mateu i Roger Cusidó.

 

Totes les activitats són gratuïtes, amb inscripció prèvia, amb aforament limitat i amb el compliment de totes les mesures de seguretat necessàries

El programa complet es pot consultar a  https://www.santcugat.cat/programa/dia-internacional-dels-museus

 I el programa general del Dia Internacional dels Museus a  https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/