Comerç / Seguretat ciutadana

Policia Local i Mossos d’Esquadra, units per reforçar la vigilància durant les festes de Nadal

05/12/2019
Comparteix aquesta notícia

Intensificar la vigilància a les zones comercials i d’altres punts de la ciutat durant la campanya de Nadal per prevenir possibles delictes i garantir un bon servei de seguretat ciutadana. Aquest és l’objectiu del dispositiu Grèvol, que un any més han posat en marxa l’Ajuntament i els Mossos d’Esquadra.

L’operatiu s’allargarà fins al primer cap de setmana de les rebaixes d’hivern. Cal destacar que la posada en marxa de l’operatiu Grévol no anirà en detriment del dispositiu conjunt de Mossos i Policia Local per prevenir robatoris amb força a domicilis.

La presentació d’aquest dispositiu s’ha fet aquest migdia a la plaça del Coll i ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol; el cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez; i l’inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré.

Paral·lelament, la Policia Local també ha posat en marxa l’operació “Neula i Tió” i l’operació “Banús”. Per tant, els tres operatius policials en marxa són:

• Operació Grèvol: Mossos i Policia Local es coordinen per intensificar la vigilància de les zones comercials i d’altres punts de la ciutat a través de patrulles mixtes. D’aquesta manera es volen prevenir els delictes, com per exemple furts i robatoris, i augmentar la sensació de seguretat tant per als comerciants, pels usuaris dels comerços i per a la resta d’usuaris de les vies públiques.

 

• Operació Neula i Tió: agents de la Policia Local fan inspeccions administratives a comerços per controlar específicament els articles nadalencs i joguines, amb l’objectiu de vetllar perquè es compleixin amb la normativa de seguretat i qualitat europea i nacional.

• Operació Banús: va dirigida a la vigilància de la venda ambulant sense permís (‘top manta’) amb la intenció d’evitar la venda de productes falsificats.