Comerç / Economia

Més de 370.000€ en ajuts a empreses per fer front a la Covid-19

15/01/2021
Comparteix aquesta notícia
Premsa Sant Cugat - Territori

Més de 400 empreses i comerços s’han beneficiat de les subvencions directes i per a la contractació de personal

La regidoria de Promoció Econòmica ha atorgat ajuts directes per un import total de 371.389 € a empreses de la ciutat durant la pandèmia del coronavirus. Les mesures s’emmarquen dins el Pla de Reactivació Econòmica preparat per l’Ajuntament per fer front a les conseqüències de la Covid-19, el qual s’ha consensuat amb els representants de la Taula d’emergència econòmica i comerç.

Més de 400 empreses, principalment del sector serveis, comerç i restauració, s’han pogut beneficiar d’aquests ajuts que s’han distribuït en dues línies: ajut extraordinari per empreses i comerços afectats econòmicament per la Covid i subvenció destinada a la contractació de persones aturades.

Ajuts econòmics extraordinaris per a empreses i comerços afectats per la Covid-19

A través d’aquesta convocatòria que s’ha mantingut oberta de l’11 de juny al 25 de novembre de 2020 s’han atorgat 215.850 € en forma de prestació econòmica única, d’entre 500 € i 900 €, distribuïts entre 387 empreses. L’ajut directe s’ha destinat a persones autònomes, comerços i microempreses sancugatenques que havien patit una disminució dràstica dels seus ingressos des de l’inici de la pandèmia.

Segons la forma jurídica, 266 han estat persones autònomes, el 68,7% del total, representant la principal forma jurídica beneficiària dels ajuts extraordinaris, a les quals se’ls ha destinat un total de 142.050 €, el 65,8% de la despesa realitzada. Dins d’aquesta forma jurídica, les persones autònomes sense treballadors a càrrec han estat les més nombroses, amb 190 beneficiaris (95.000€).

Les persones jurídiques beneficiàries constituïdes com a Societat Limitada han suposat un total de 104, el 26,9% del total, a les quals se’ls ha destinat un total de 63.750 €. D’aquestes, 31 no tenien treballadors a càrrec, mentre un total de 7 tenien entre 8 i 9 persones treballadores.

Subvenció destinada a la contractació de persones aturades

L’atorgament d’aquest ajut ha tingut com a objectiu  fomentar l’ocupació de persones aturades per afavorir la seva integració al món laboral i també promoure el desenvolupament del teixit empresarial del municipi i la seva reindustrialització.  En total s’han concedit 155.539 € que han subvencionat parcialment la contractació de 28 persones per part 16 empreses o entitats amb activitat a Sant Cugat. Pel que fa a la forma jurídica de les empreses beneficiàries, la societat limitada ha estat la més nombrosa,  amb 13 sol·licituds, el 81,3% del total.

L’àmbit de Promoció Econòmica durant el 2020 ha destinat un pressupost total de 700.000 € per a mesures de suport i reactivació del teixit empresarial que s’han materialitzat en ajuts directes i serveis d’assessorament i acompanyament a les empreses en les diferents mesures econòmiques aprovades, processos de mediació de lloguers i adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat i salut, entre d’altres.