Comerç / Economia

Més ajuts per a empreses i comerços afectats per la Covid-19

22/09/2020
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament amplia el termini per sol·licitar l’ajut extraordinari a empreses i comerços afectats per la Covid-19 després de rebre més de 300 peticions

Els ajuts, amb un pressupost de 300.000 euros, van adreçats a persones autònomes, comerços i microempreses de Sant Cugat i es podran demanar fins al 25 de novembre

El govern ha aprovat ampliar el període de sol·licitud fins al 25 de novembre de 2020, termini màxim permès per la normativa aplicable, perquè més empreses de la ciutat es puguin beneficiar de l’ajut extraordinari de suport al teixit empresarial i comercial afectat econòmicament per la Covid-19. La mesura forma part del pla de reactivació econòmica local endegat per l’Ajuntament per revertir els efectes de la pandèmia del coronavirus sobre les empreses i els comerços del municipi. Amb un pressupost total de 300.000€ per aquesta convocatòria, l’ajut és compatible amb qualsevol altre destinat a la mateixa finalitat.

Des que es va posar en marxa la mesura, el passat mes de juny, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) de l’Ajuntament ha rebut més de 300 sol·licituds.

En termes generals, poden sol·licitar la prestació les persones autònomes, comerços i microempreses amb menys de 10 persones treballadores, amb una facturació inferior a 2M €, amb seu a Sant Cugat i que hagin hagut de tancar o hagin patit una disminució dels seus ingressos superior al 50% des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. La quantia de l’ajut, en forma de prestació econòmica única, és d’entre 500€ a 900€ en funció del nombre de persones treballadores.

Així doncs, les empreses interessades podran presentar fins al 25 de novembre les sol·licituds a través de la seu electrònica de l’Ajuntament.

Tota la informació sobre l’ajut es pot consultar aquí

Més serveis per a la reactivació econòmica

L’àrea de Promoció Econòmica i Comerç ha impulsat en els darrers mesos diverses mesures de xoc i de reactivació adreçades a persones autònomes, comerços i empreses, com ara el servei de suport a la digitalització dels comerços, el programa ‘Enfortim el teu negoci’, l’assessorament jurídic laboral per a empreses i treballadors i l’optimització d’energia elèctrica.

Servei d’informació

Per a més informació podeu contactar amb l’Oficina d’Atenció a l’Empresa a través del formulari web santcugat.cat/web/formulari-contacte-oae