Comerç

Es presenta “De Collserola”, per promocionar productes locals, de qualitat i amb criteris ètics

17/11/2023
Comparteix aquesta notícia

Entitats, pagesia i empreses presenten amb el suport de l’Ajuntament el catàleg “De Collserola” per promocionar productes locals, de qualitat i produïts amb criteris ètics

El nou catàleg s’emmarca dins del cicle d’activitats Collserola Elabora, organitzat per La Transformadora i la Comunalitat Urbana de Sant Cugat

El proper dissabte 25 de novembre, a les 12 h, tindrà lloc la presentació del catàleg “De Collserola” a la Plaça Octavià de Sant Cugat. El catàleg reuneix productes locals, de qualitat, saludables i produïts amb criteris ètics per tal d’apropar-los a comerços i restauració de les localitats properes a Collserola.

L’objectiu d’aquest és apostar per una economia de proximitat que beneficiï el territori tant en qüestions ambientals com socials. El catàleg “De Collserola” l’impulsa La Transformadora de Collserola, la Comunalitat Urbana de Sant Cugat, amb la col·laboració d’entitats, pagesia i empreses de la zona, i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Actualment, només el 6,44% del territori del Parc de Collserola es dedica a la producció de cultiu. No obstant aquesta situació, Collserola alberga projectes de cultiu i d’elaboració de productes de petites dimensions que treballen per abastir el territori de productes locals, saludables i amb mirada ètica. Davant la necessitat de donar-se a conèixer entre el veïnat, els productors, empreses i pagesia han decidit posar en marxa el catàleg “De Collserola”, un espai web que agrupa els diversos projectes locals. En total, 14 iniciatives que ofereixen productes de diverses tipologies: verdura, mel, oli, crema de cacauet, etc. Amb l’objectiu de facilitar la seva comercialització a comerços i bars i restaurants de la zona de Collserola, incentivant així l’economia de proximitat.

Acte de presentació del catàleg “De Collserola”

Dissabte 25 de novembre a les 12 h tindrà lloc la presentació del catàleg de Collserola a la Plaça Octavià. Serà un acte que comptarà amb la presència de:

• Bernat Picornell. Tinent d’alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat de l’Ajuntament de Sant Cugat.
• Cristina Sánchez. Tècnica de La Transformadora de Collserola
• Alfred March. Fundador de La Rural de Collserola
• Uri Josa. Tècnic de projectes comunitaris de La Florestina

A través dels seus testimonis s’explicarà en detall el procés de creació del catàleg, que s’ha elaborat de forma comunitària entre els diversos projectes que hi col·laboren i es reflexionarà sobre el seu valor.

Aquest acte anirà acompanyat d’una mostra i tast d’aliments agroecològics a la mateixa plaça, que tindrà lloc entre les 10 i les 14 h del mateix dia 25 de novembre i en el que es podran tastar diversos productes que formen part del catàleg “De Collserola”.

Cicle Collserola Elabora

La presentació del catàleg “De Collserola” s’emmarca dins del cicle d’activitats Collserola Elabora, organitzat per La Transformadora de Collserola i que proposa una ruta pels obradors de diversos projectes d’elaboració de productes locals.

• Visita a La Florestina – Dissabte 18 de novembre a les 12 h
• Visita i taller d’elaboració de kombutxa a Filgut Kombutxa – Dijous 23 de novembre a les 18 h
• Visita i taula de diàleg al Taller Jeroni de Moragas – Dimecres 29 de novembre a les 17.30 h

Sobre La Transformadora de Collserola

La Transformadora de Collserola és la Comunalitat Urbana de Sant Cugat del Vallès i treballa a partir de tres eixos principals: l’agroecologia, la mobilitat i la distribució sostenible i el consum conscient. Aquests eixos l’han portat a treballar de forma comunitària per impulsar projectes que enforteixin una economia local basada en valors ecològics, socials i ètics.

La Transformadora de Collserola la conformen les cooperatives Doble Via, Jeroni de Moragas, La Rural de Collserola i La Sembra.