Ciutat / Cultura

Sant Cugat, escenari de l’espot dels Premis Gaudí

12/01/2023
Comparteix aquesta notícia

L’Acadèmia de Cinema Català torna a escollir Sant Cugat com a plató de l’espot promocional dels XV Premis Gaudí

La campanya promocional ‘Cultivar’, enregistrada a Can Bell i l’entorn del Pi d’en Xandri, a l’àmbit de Torre Negra, remarca la necessitat de conrear el talent en el cinema

Sant Cugat, que ofereix més de 80 localitzacions, es consolida així com a ciutat escenari de la mà de Sant Cugat City of Film

La directora de cinema santcugatenca Júlia De Paz, nominada per ‘Harta’, és una de les participants de l’espot

 

Aquest dijous, 12 de gener, s’estrena ‘Cultivar’, l’anunci promocional de l’edició 2023 dels Premis Gaudí. L’espot, que posa en relleu la necessitat de conrear el talent en el món del cinema, s’ha enregistrat íntegrament, i per segon any consecutiu, a Sant Cugat. Concretament, l’Acadèmia de Cinema Català, ha escollit Can Bell, finca amb dècades d’història i vinyes recuperades, i les zones boscoses del Pi d’en Xandri, a l’entorn natural de Torre Negra, per gravar les imatges d’aquest vídeo que promociona els premis del cinema català. Amb aquesta iniciativa, el municipi referma la seva voluntat d’esdevenir ciutat de rodatges i el seu suport als Premis Gaudí.

L’argument d’aquesta producció, dirigida per Celia Giraldo, sorgeix de la reflexió de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, la santcugatenca Judit Colell, d’esperonar les treballadores i treballadors del sector a ‘continuar cultivant per tenir una collita tan bona com la d’enguany’. L’espot, rodat el 5 de desembre, posa així el focus en les persones que representen les diferents professions i oficis del cinema i les emplaça a cuidar i fer créixer el sector. L’anunci complet es pot veure en el següent enllaç https://www.youtube.com/watch?v=wSuYyTmJGOs.

La tria de Sant Cugat com a escenari de l’espot no és casualitat, la ciutat es consolida any rere any com a pol d’atracció de produccions audiovisuals de tota mena, gràcies a les més de 80 localitzacions que ofereix Sant Cugat City of Film. El servei municipal té com a objectiu promocionar la ciutat com a escenari idoni per acollir rodatges, assistir a les  productores i als professionals que escullin Sant Cugat per dur a terme els seus projectes, donar suport al sector audiovisual català i estimular la inversió i el desenvolupament local. Trobareu més informació a https://visit.santcugat.cat/cityoffilm/.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “Renovem el nostre suport als premis Gaudí com una mostra més del compromís de Sant Cugat amb la cultura i el món audiovisual. Sant Cugat City of Film ha col·laborat en la realització d’un espot rodat íntegrament a Sant Cugat. Contenta que l’Acadèmia animi a ‘cultivar l’ofici’ del cinema i orgullosa de tenir Júlia de Paz entre els nominats, un exemple del talent que empeny un Sant Cugat creatiu i inquiet’

DOBLE PROTAGONISME DE SANT CUGAT

La ciutat no només acull l’anunci de la XV edició dels Premis Gaudí sinó que, també, comptarà amb una nominada santcugatenca. La directora de cinema Júlia De Paz optarà als guardons en la categoria de millor curtmetratge per “Harta”.

Escrit per Núria Dunjó López i Júlia De Paz, el film narra la història de la Carmela, una nena que en el dia del seu 12è aniversari és obligada a veure’s amb el pare en un centre de trobada familiar, a causa de la sentència de violència de gènere que aquest té sobre la mare.

“Harta” és la segona obra de Júlia De Paz. Amb el seu primer llargmetratge, “AMA” ja va estar nominada als Premis Goya en la categoria de Millor Guió Adaptat.

La gala dels XV Premis Gaudí se celebrarà el proper diumenge, 22 de gener, a les 22 h, a la Sala Oval del MNAC.