Ciutat / Cultura

Sant Cugat acull el rodatge de l’espot promocional dels Premis Gaudí  

23/02/2022
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament i l’Acadèmia del Cinema Català han signat un conveni de col·laboració per promocionar la XIV edició dels guardons i mostrar el compromís de Sant Cugat amb el cinema català

Ariadna Gil protagonitza l’anunci rodat a El Siglo Mercantic que es podrà veure a TV3, els cinemes de Catalunya, les pantalles de FGC i TMB i les xarxes socials de l’Acadèmia

Enguany Sant Cugat és l’escenari de l’espot de la campanya promocional dels XIV Premis Gaudí, amb el lema “Estimem-nos”. L’anunci s’ha rodat íntegrament a la nostra ciutat, gràcies a un conveni de col·laboració amb l’Acadèmia de Cinema Català per donar suport als premis.

L’acord entre les dues institucions escenifica el compromís del consistori en la promoció del cinema català i la seva aposta pel món de l’audiovisual. Sant Cugat acull setmanalment rodatges cinematogràfics, publicitaris, televisius i acadèmics. A més, dins la programació estable dels Cinemes Sant Cugat s’estrenen produccions catalanes que formen part del Cicle Gaudí.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Per a nosaltres és un orgull que l’Acadèmia hagi pensat en Sant Cugat per acollir el rodatge de l’espot. Sant Cugat és un plató gegant que ofereix moltes oportunitats a les productores i també a les universitats per rodar els seus projectes. L’espai natural, les zones empresarials, parcs i jardins, el patrimoni… El benestar i la qualitat de vida que transmet Sant Cugat són un reclam que enlluerna molts productors i directors del món l’audiovisual”.

Sant Cugat forma part de la Catalunya Film Commission, servei públic i gratuït de la Generalitat a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a Catalunya. Sant Cugat és la quarta ciutat del país que aporta més localitzacions per a filmacions amb prop d’una cinquantena d’espais.

Rodatge santcugatenc 

La sala B d’El Siglo Mercantic va ser l’escenari el passat 7 de febrer del rodatge de l’espot, dirigit pel polifacètic artista Joan Galo amb producció de White Horse. Galo també assumeix un dels rols protagonistes tenint com a partenaire Ariadna Gil (‘Belle Époque”, “Amo tu cama rica”, “Alatriste”), en un esperat retorn a la pantalla.

La trama de l’anunci situa una família que visita un karaoke , un transformat El Siglo, on es produeix una intensa connexió entre els personatges de Gil i Galo. El repartiment el completen Abel Folk (“Xtrems”), Guillermo Lasheras (“Les de l’hoquei”) i Elena Martín (“La dona del segle”). La història parla del dret a desitjar lliurement i esdevé un clam a la diversitat i a l’autoafirmació identitària. 

La versió publicitària de l’espot convida a veure un curtmetratge que la completa i que estarà disponible a les xarxes socials de l’Acadèmia de Cinema Català. L’anunci es podrà veure a TV3, als cinemes de Catalunya i a les pantalles de FGC i TMB.

La cerimònia d’entrega dels premis serà el 6 de març a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya, a les 22 hores.