Ciutat / Esports

El 13 de novembre, torna el Cros de Sant Cugat

20/10/2022
Comparteix aquesta notícia

Dijous, 20 d’octubre del 2022

El 13 de novembre, torna el Cros de Sant Cugat

La 24a edició es disputarà en un sol dia i tindrà un nou punt d’informació

Les curses, amb sortida llançada en petits grups, s’organitzaran amb el criteri principal d’edat i no pel sexe

Les inscripcions es podran formalitzar fins al 8 de novembre

El Cros, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat a través de l’OMET (Oficina Municipal d’Esports per a tothom), torna el diumenge, 13 de novembre, al parc de la Pollancreda. La cursa recupera el seu format tradicional prepandèmia i se celebrarà en una única jornada.

Francesc Carol, regidor de Seguretat i Esports: “Celebrem que el Cros 2022 es pugui portar a terme amb normalitat sense cap restricció, un cop superada la situació epidemiològica provocada per la Covid-19 i que va condicionar l’edició anterior. És una fantàstica jornada esportiva, festiva i oberta a tothom, a la qual us animem a totes i tots a participar-hi.”

En total es disputaran 18 curses, segons les categories, amb distàncies que van des dels 470 m fins als 1.800 m. Es poden consultar els horaris i distàncies en aquest enllaç: http://www.omet.santcugat.cat/images/imatges_noticies/noticies_curs_22_23/24e_cros_ciutat_sant_cugat/horaris_de_les_curses.pdf

Circuit/metres
A 470
B 750
C 950
D 1100
E 1800
ENLLAÇ ENTRE CIRCUITS 70

Es realitzaran sortides llançades en les categories prebenjamí, benjamí i aleví, en comptes de realitzar les sortides clàssiques de les curses on tots els/les corredors/es surten alhora. Aquesta sortida llançada implica que els corredors i corredores sortiran en petits grups de 4 o 5 en un interval de 3 o 4 segons.

Aquest tipus de sortida farà que els/les guanyadors/es no s’identificaran visualment a l’arribada, sinó que es determinarà estrictament pel temps obtingut durant la cursa que vindrà marcat amb el xip electrònic. L’organització disposarà de mecanismes de comprovació i avaluació dels resultats davant possibles incidents.

El segon gran objectiu és igualar la participació en totes les categories, independentment del sexe com succeeix en les curses d’adults. Per aquest motiu es fa un canvi en la distribució de les curses. Les curses s’organitzen amb el criteri principal de l’edat de tothom qui participi i no pel sexe. Per aquest motiu les curses se separen per anys i més concretament per dos trams de mesos (de gener a juny i de juliol a desembre).

Les inscripcions gratuïtes es faran en línia a través de l’enllaç habilitat a la pàgina web de l’OMET fins al dimarts 8 de novembre https://omet.playoffinformatica.com/actividad/19/23e-Cros-Ciutat-de-Sant-Cugat/

Nou punt d’informació i guia del 24è CROS

Enguany el CROS, disposarà d’un nou Punt informació, situat a la rambla del Celler (entrada del Parc), per tal de poder donar la benvinguda a les persones que participin així com al públic assistent.

L’Ajuntament també ha elaborat una guia per a resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir entre els participants i acompanyants:

• Inscripcions
• “Prepara’t pel cros” (entrenament)
• Com arribar?
• Plànol cros
• Dinàmica i novetats
• Horaris curses
• Dorsals i xips
• Cuidem el medi ambient
• Zona de serveis
• Consells participants

Aquesta guia està disponible a la pàgina web de l’OMET www.omet.santcugat.cat i s’enviarà per correu electrònic a totes les persones inscrites.

“Prepara’t pel cros”

Un any més, l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) ofereix un entrenament dirigit per monitors/es especialitzats per preparar el Cros. Aquesta sessió, oberta a tothom, tindrà lloc una setmana abans del gran dia de la cursa i pretén donar a conèixer diferents aspectes de la cursa, el circuit en si, es farà un escalfament i s’ensenyaran estiraments bàsics. També s’ensenyarà estratègia de cursa, tècnica bàsica de carrera, la col·locació del xip i consells tant en l’àmbit físic com tàctic per afrontar amb garanties la distància de la cursa que cada atleta haurà de fer el dia del Cros.

• Activitat gratuïta, sense inscripció prèvia.
• Divendres 4 de novembre
• A partir de les 16:30 h fins a les 18 h
• Punt de trobada: Parc de la Pollancreda. El punt de trobada serà exactament a l’extrem del Parc en l’encreuament de l’Avinguda Corts Catalanes amb el carrer Puig i Cadafalch.

Resultats, classificacions i premis

Els resultats, classificatoris per a la final nacional escolar, es podran consultar a:

• www.omet.santcugat.cat (resultats provisionals on-line disponibles només acabar les curses).
• CONSELL ESPORTIU DEL VALLÈS OCCIDENTAL TERRASSA
• www.santcugat.cat

Pel que fa a l’entrega de premis, es farà el divendres 18 de novembre a partir de les 18.30 a la plaça Barcelona.

Un Cros, amb menys petjada ecològica

Finalment, el 24 è Cros, referma un any més el seu caràcter inclusiu i el compromís amb la reducció de la petjada ecològica, per aquest motiu:

• Es reduiran els residus
• S’elimina la butlleta d’inscripció (+ de 10.000 exemplars)
• Es reaprofitarà la cinta d’acotament per altres activitats
• S’utilitzaran gots reutilitzables en tots els àmbits de l’esdeveniment (públic, bar, voluntaris…)
• Es reforçarà la senyalització de l’espai per a l’aparcament de bicicletes

El Cros compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d’atletisme del Club Muntanyenc, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat

Trobareu tota la informació a http://www.omet.santcugat.cat/