Ciutat

347.000 punts de llum il·luminaran tots els barris de Sant Cugat a partir de divendres 26 de novembre

18/11/2021
Comparteix aquesta notícia

Després que la pandèmia condicionés l’any passat totes les activitats al voltant de Nadal i Reis, enguany es recuperen la gran majoria d’elles, en el seu format original, amb l’objectiu de reviure la intensitat d’aquestes festes.

L’acte públic d’encesa de les llums de Nadal es farà el dia 30 de novembre, però, amb la voluntat de donar suport al comerç local -un dels sectors més perjudicat per les mesures de contenció de la Covid19- s’encendran divendres 26 de novembre, a les 18 h, donant així el tret de sortida a la campanya comercial de Nadal.

Dimarts 30, a partir de les 18 hores, a la plaça d’Octavià, la companyia de hip hop, dansa i cultura urbana Brodas Bros oferirà l’espectacle “Exèrcit de la llum” i també hi haurà la tradicional xocolatada.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “tenim  ganes de tornar a veure la plaça d’Octavià plena de gent i engalanada de Nadal. Aquesta festa serà, de ben segur, un moment de retrobada especial per donar l’inici a un Nadal que esperem gaudir plenament i de forma festiva”.

Més il·luminació, més sostenible i a tots els barris

La ciutat comptarà enguany amb un total de 347.066 punts de llum, distribuïts per tot el territori:

 • 300 motius nadalencs (240.000 punts de llum/8.062.500 Wh) sobre els fanals o creuant el carrer, 50 dels quals són nous i s’han instal·lat als districtes.
 • 200 arbres ornamentats amb tires de cordó LED (48.000 punts de llum/1.548.000 Wh) 120 més que l’any passat, per reforçar tant la il·luminació com la densitat en diferents espais públics
 • 11 figures 3D de gran volum (59.066 punts de llum/1.892.000 Wh), 5 més que l’any passat.  A les ubicacions de les places d’en Coll, de la Vila, de Sant Pere i de les Rabassaires i el Casa Mira-sol, s’hi afegeixen enguany les places de Doctor Galtés,  de Miquel Ros, de la Creu d’en Blau, de Doctor Pila, de Lluís Millet i el passeig Francesc Macià.

Els punts de llum s’incrementen un 39,82 % respecte de l’any 2020, quan es van encendre 248.218 punts.

Com l’any passat, els llums arribaran de forma més àmplia a tot el municipi per cobrir tots els eixos comercials i el conjunt dels districtes, amb un cost total de 96.620,32 €. Tot i les noves adquisicions i l’ampliació del radi d’acció, enguany la despesa suposa un 45,4% menys respecte de l’any anterior (177.000 €).

L’horari d’encesa serà de 17.30 a les 23h cada dia, tret dels dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener quan s’apagaran a les dues de la matinada.

Tots els elements de les noves garlandes estan realitzats amb material reciclable i biodegradable i tots els punts  de llum són de baix consum, amb el sistema d’il·luminació LED.

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans: “amb la voluntat de fer arribar la llum del Nadal a tots els barris de Sant Cugat aquest any hem adquirit nous materials, sostenibles i reciclables. Les llums lluiran en nous indrets i també a l’eix comercial, per donar suport a la reactivació del  comerç local”.

Una oportunitat per reactivar el comerç local

Un dels col·lectius que més esperen l’encesa de llums és el comerç local. Conscient d’això, la regidoria de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç aposta clarament per aquesta ampliació de la il·luminació dels carrers de l’eix comercial, que arribarà també als districtes.

Un bon aparador per al comerç local seran aquestes tres propostes del Nadal santcugatenc:

 • 12 casetes Fira de Nadal i 14 carpes d’Artesans de Sant Cugat:

De 26 de novembre a 24 de desembre, a la plaça d’Octavià, de 10 a 20 h

Dijous matí tancat per coincidència amb mercadet

 • 70 casetes Fira de Reis: Del 2 al 5 de gener, a la rambla del Celler, de 10 a 20 h
 • 3 tions: plaça de Can Quitèria, plaça de la Vila i al parc del Turó de Can Mates

La fira de Nadal comptarà també amb les actuacions musicals de La Pua.

S’aplicaran les mesures de prevenció de la COVID 19 vigents en cada moment en funció de l’evolució dels indicadors. Es senyalitzarà tot el recinte amb les recomanacions de fer sevir la mascareta, mantenir la distància de seguretat, evitar aglomeracions i fer servir el gel hidroalcohòlic.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Comerç: “Tant la fira de Nadal com la de Reis omplen de llum, d’encant i d’ il·lusió Sant Cugat. Són un  element tradicional que ens convida a sortir en família, a comprar al nostre comerç local i a compartir passejades amb els més petits fent un recorregut amb l’esperat trenet. Desitjo que gaudiu de les festes, de la nostra ciutat engalanada i del nostre comerç local!” 

Torna el Trenet de Nadal

Després del parèntesi de l’any passat provocat per la pandèmia, Sant Cugat recupera el Trenet de Nadal que, per segon any consecutiu, serà de gestió municipal. Funcionarà del 3 de desembre al 5 de gener i el punt de partida serà la plaça d’Octavià.

Per accedir-hi s’haurà de presentar un tiquet de compra d’un establiment de Sant Cugat d’un import mínim de 5 euros. Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult i no necessitaran més tiquets.

Horari: 

 • Del 3 al 23 de desembre laborables: de 17 a 20 h. Caps de setmana i festius de 11 a 14 h i de 17 a 20 h
 • Del 24 de desembre al 4 de gener: de 11 a 14 h i de 17 a 20 h
 • 24 i 31 de desembre: de 11 a 14 h
 • 25 i 26 de desembre i 1 de gener no funcionarà en tot el dia
 • 5 de gener no funcionarà al matí i per la tarda participarà en la cavalcada