Alcaldia

La Fiscalia ratifica l’informe d’Intervenció del 2019 sobre la contractació de l’Ajuntament i ho posa en coneixement de l’Oficina Antifrau

06/11/2020
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa i l’equip de govern han rebut aquest divendres les conclusions de la Fiscalia sobre la contractació de l’Ajuntament. Malgrat que s’hi afirma que no existeixen responsabilitats penals i s’arxiva la causa, Ingla destaca que es posen de manifest “evidents irregularitats administratives” i que “es van ometre els mecanismes legals més elementals que asseguren la necessària transparència, objectivitat i lliure concurrència”, per part dels “òrgans de control, fiscalització i, subsidiàriament, els seus responsables polítics”.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Aquestes diligències, iniciades al juny del 2019, conclouen que s’han produït irregularitats administratives, tal com he manifestat des de l’inci del mandat, quan vaig rebre la visita dels Mossos d’Esquadra per aquesta qüestió. Com a govern estem patint les conseqüències d’aquesta deixadesa i descontrol en la contractació de l’Ajuntament per part de l’anterior Secretaria i Intervenció, que haurien d’haver exigit el compliment de la llei, però també per part dels responsables polítics, a qui correspon vetllar per com es fan i es presten els serveis públics.”

L’alcaldessa també reivindica que les diligències de la Fiscalia conclouen que aquesta situació de descontrol en la gestió i supervisió de la despesa es va començar a revertir amb l’arribada de la nova Intervenció i Secretaria Generals, a finals del 2018, i que han comptat amb el ple suport i col·laboració absoluta de l’actual equip de govern.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Som conscients que no és una situació ni fàcil ni ràpida de resoldre, certament, però hi treballem des de les primeres setmanes d’aquest mandat amb Intervenció i Secretaria Generals. Hem d’acabar amb les conseqüències d’aquestes males pràctiques sobre els serveis i projectes públics de la ciutat, així com amb el comprensible neguit del personal muncipal. També donarem totes les explicacions necessàries a l’Oficina Antifrau.”

 

CONSULTA L’ESCRIT DE FISCALIA AQUÍ: Escrit_Fiscalia_SantCugat