Ajuntament / Participació

Sant Cugat tindrà un nou consell de barri al centre

28/10/2019
Comparteix aquesta notícia

El nou consell, que s’anomenarà Consell de Barri del Centre, se sumarà als cinc que ja existeixen al municipi i suposarà una modificació dels límits territorials dels actuals Consells de Barri del centre i del de Mira-sol.

D’aquesta manera, es vol donar resposta a les següents necessitats:

  • Reduir el consell del Centre Est i equilibrar els consells del centre, en territori i en població.
  • Reconèixer barris amb identitat pròpia
  • Unificar barris del centre que estaven fragmentats
  • Definir nous límits territorials que siguin més estructurals

Amb aquests objectius, el nou Consell de Barri del Centre agruparà els barris d’Eixample Est, Eixample Oest, Centre Est i Centre Oest, per treballar conjuntament propostes i problemàtiques compartides.

Pel que fa als consells històrics, es mantenen els límits actuals, tot i que els barris de l’Arxiu i Can Gatxet passen del consell de barri de Mira-sol al de Centre Oest, i la Floresta incorpora, formalment, els nuclis aïllats de Sol i Aire i Sant Medir.

Nova proposta territorial dels Consells de Barri:

 

Calendari de creació del nou consell:

  • Setembre 2019: s’explica la proposta de modificació a les entitats dels consells de barri afectats: Centre Est, Centre Oest i Mira-sol.
  • Octubre 2019: el ple municipal dona compte dels nomenaments dels presidents del cinc consells de barri actuals i dels representants polítics.
  • Octubre – Novembre 2019: Es faran les sessions de constitució dels consells de barri i es porta a aprovació la proposta de modificació dels límits territorials als consells de Centre Est, Centre Oest i Mira-sol.

Una vegada aprovada la proposta pels consells de barri, caldrà que el ple aprovi la creació del sisè consell i modificar el reglament de Participació Ciutadana.

Programa del barri:

Ja constituïts, els consells de barri treballaran cada un en un procés participatiu que permeti fer una diagnosi del territori, detectar les principals necessitats i propostes i establir les línies estratègiques que es treballaran durant aquest mandat.