Ajuntament

Sant Cugat promou l’envelliment actiu amb el Ball per a la Gent Gran

14/09/2022
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Sant Cugat, posa en marxa el Ball per a la Gent Gran, una proposta conjunta dels àmbits de Cultura i Drets Socials i Igualtat i en col·laboració amb La Unió que transforma una activitat privada, que s’havia dut a terme anys enrere, en un servei públic amb l’objectiu d’oferir a la ciutat un espai de lleure i socialització específic per aquest col·lectiu de persones.

L’Ajuntament de Sant Cugat, posen en marxa el Ball per a la Gent Gran, una proposta conjunta dels àmbits de Cultura i Drets Socials i Igualtat i en col·laboració amb La Unió, que transforma una activitat privada, que s’havia dut a terme anys

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Social i Igualtat: “Promoure un envelliment actiu al municipi passa per generar propostes com aquesta. Espais de lleure gratuïts per a la gent gran on socialitzar,  fer comunitat i des d’on atendre la diversitat d’un col·lectiu important de la ciutat”.

S’han programat  10 de sessions de ball gratuïtes que es faran a la Sala Clavé de La Unió, principalment els diumenges, de 19 a 21 hores, entre aquest setembre i el juny de 2023. Comptaran amb les actuacions d’orquestres professionals i d’animació de ball, que respectaran  els objectius i principis socials i inclusius de la proposta.

Amb aquesta voluntat d’universalitat, estan adreçades principalment a totes les persones a partir de 65 anys, independentment de la seva casuística personal. La proposta pretén trencar alguns estigmes encara presents  en la societat i el col3lectiu de la gent gran.

El Ball Inaugural es farà el proper diumenge 25 de setembre, una manera d’escalfar motors de cara a la Setmana de la Gent Gran que se celebrarà a Sant Cugat de l’1 al 7 d’octubre.

L’activitat inclou Balls especials destinats a la inclusió de persones sense parella i del col·lectiu LGTBIQ+, tot i que és oberta a totes les persones grans sense distinció. Només és necessari un requisit: tenir ganes de ballar i de passar-ho bé.

Alguns dels Balls suggerits pel curs tenen en compte el calendari festiu (Any nou, Sant Jordi o Sant Joan) i actualment s’està en converses amb els organitzadors de la festa de celebració de Sant Antoni Abat, al febrer,  per tal de recuperar l’antiga tradició del Ball d’Envelat.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “Estic molt contenta de recuperar aquesta activitat històrica tan arrelada a Sant Cugat com són  els balls per a la Gent Gran i ho estic encara més pel fet que hi podrà participar qualsevol persona d’aquest col·lectiu que ho vulgui, perquè la cultura ha de ser inclusiva, participativa i oberta a la ciutadania”.

Programa de Ball per a la Gent Gran

Les persones que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure’s a una llista d’assistents o bé trucant a la consergeria de La Unió (93 565 70 95)  o presencialment a la seu de l’entitat (Av. Josep Anselm Clavé, 13-17).La Unió disposarà tots els recursos necessaris per a facilitar l’accés i el lliure moviment de totes les persones participants (personal de sala i atenció, accessos sense escales, cadires i taules, lavabos propers…). Hi haurà servei de bar, gestionat per l’entitat, amb preu populars.