Ajuntament / Cultura

Sant Cugat celebrarà una versió virtual del Paga-li, Joan i del concurs d’arrossos per Sant Pere

14/05/2020
Comparteix aquesta notícia

Anunciada la cancel·lació de la Festa Major arran de la crisi de la COVID-19, les entitats organitzadores del Paga-li, Joan i el concurs d’arrossos –que enguany compleix 40 anys- han proposat a l’Ajuntament celebrar les populars activitats en format online. L’objectiu és mantenir per Sant Pere, copatró de Sant Cugat, la celebració de dues de les activitats més emblemàtiques i identitàries de la festa grossa.

I com? Els Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia ja han publicat a la web de l’entitat, Amicsveteransilaregalessia.com les bases del concurs d’arrossos. En aquest web es poden fer ja les inscripcions -sense límit de participació-, omplir la butlleta i pagar una quota simbòlica que anirà dedicada a Càritas Sant Cugat. Fins al 20 de juny, els participants poden enviar un vídeo d’un minut amb la preparació i resultat final de la paella a [email protected]. El veredicte amb els vídeos guanyadors es farà públic el 28 de juny, en directe, a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament i les xarxes socials de l’entitat. La celebració del concurs, s’adequarà en tot moment a l’evolució de les fases de desconfinament.

Joan Gómez, membre dels Amics dels Veterans i la Regalèssia: “No volíem que es perdés la tradició dels arrossos i hem decidit fer un arrossos confinats i que aquest concurs segueixi tenint la seva finalitat, que és l’ajuda a Càritas i a tota la gent que ho està passant malament”

Pel que fa al ball del Paga-li, Joan, la comissió organitzadora proposa a la ciutadania enregistrar un vídeo per mostrar els passos de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar al ball apareixen en el vano plegable –dissenyat per l’Escola d’Art- que s’enviarà a les llars de la ciutat. Fins al 10 de juny, els santcugatencs poden enviar el vídeo amb el vano a [email protected]. Comptaran amb vídeos amb la música del ball i un tutorial per fer el ball al canal YouTube Paga-li, Joan. Amb els vídeos recollits es muntarà un vídeo que reproduirà pròpiament el ball sencer i que es farà públic el 29 de juny a les 20 hores.

Laura Fernández i Roger Cusidó, membres de la Comissió del Paga-li, Joan: “Aquest Sant Pere no volem perdre la tradició de ballar el ball del vano i el ram, el Paga-li Joan, tan arrelat a la ciutat. Així que aquest any, ens reinventem! El Paga-li, Joan, viu ara i sempre”

Tot plegat serà en el marc de celebrar la festivitat de Sant Pere, amb una revetlla prèvia de vigília el dia 28. L’Ajuntament treballa per complementar el concurs d’arrossos i el ball del Paga-li, Joan, amb algunes propostes més que puguin enriquir aquesta celebració singular.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “La pandèmia ens va obligar a cancel·lar la Festa Major i és una llàstima  haver d’esperar fins l’any vinent per gaudir-la com sempre hem fet. Ara bé, sabem i sentim que l’esperit de la festa és quelcom inajornable i des de l’Ajuntament aplaudim iniciatives com aquestes i els hi donem tot el nostre suport. Perquè la tradició és quelcom que ens defineix més enllà de realitats excepcionals com la que estem passant. Celebrem Sant Pere!”

A banda, sota l’etiqueta #SantPereAcasastc, es vol animar la resta d’entitats de la ciutat i la ciutadania en general a compartir les experiències de Sant Pere amb fotografies i vídeos.