Ajuntament

Sant Cugat acull el 18è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya, sota el títol “El preu de l’ambició”

07/05/2021
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat acull el 18è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya, després que la Junta de Govern Local aprovés, l’any 2020, el conveni per a dur a terme la celebració enguany. Posteriorment es va incloure una addenda que convertia l’actual Congrés en virtual, donada la situació sanitària a causa de la pandèmia, i recull la voluntat de fer-ho presencial l’any 2023.

La trobada anual dels arxivers i arxiveres de Catalunya, que es farà del 10 al 13 de maig, porta per títol “El preu de l’ambició”, amb la voluntat de per posar de manifest les ambicions professionals i personals d’arxivers i arxiveres envers aquesta professió.

L’objectiu d’aquest congrés és analitzar i debatre sobre les funcions essencials de l’arxivística i la gestió documental (avaluació, descripció, classificació, preservació, …) en el marc del seu procés d’adaptació als entorns d’informació datificats, tant pel que fa a la creació i gestió com a la seva explotació (difusió, reutilització, etc.).

Les sessions es faran de forma telemàtica, tret de la inauguració i la cloenda que també es faran de forma presencial  a la Sala de Plens de l’Ajuntament i a l’Arxiu Nacional de Catalunya, respectivament, amb aforament limitat. Es podran seguir també on line a través del Canal YouTube de l’Associació d’Arxivers de Catalunya:  https://youtube.com/channel/UCJDSPT0xC50EoT6M8mDzbXw

La intervenció santcugatenca es farà dimarts 11, a les 18.15 h, amb la presentació del projecte “Projectes dades ciutat. Millora en la gestió documental i l’arxiu documental”. Es tracta d’una  cooperació tècnica entre les ciutats de Sant Cugat i Cotacachi (Equador), feta conjuntament per l’Arxiu Municipal, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i Serveis Socials municipals per donar suport en la creació d’un sistema de gestió documental i atenció ciutadana i reforma de l’arxiu municipal a la ciutat sud-americana.

La inauguració es farà dilluns, dia 10 de maig, a les 16 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament i comptarà amb la presència de:

 • Tinenta d’alcaldia de Transparència i Bon Govern, Participació i Barris, Lourdes Llorente
 • President de l’Associació d’Arxivers-Gestors de documents de Catalunya, Joan Soler
 • Directora General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar
 • Directora gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Marga Bonmatí
 • Director de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents, Joan Pérez

La cloenda es farà el dijous, 13 de maig, a les 13:45 h, a l’Arxiu Nacional de Catalunya, amb l’assistència de:

 • Alcaldessa, Mireia Ingla
 • Vicepresident de Govern i conseller d’Economia i Hisenda, amb funcions de president, Pere Aragonés
 • Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa
 • Directora General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar
 • President de l’Associació d’Arxivers-Gestors de documents de Catalunya, Joan Soler
 • Director de l’Arxiu Nacional de Catalunya, Francesc Balada

S’adjunta pdf del programa que també es pot consultar a https://arxivers.cat/programa/

Més informació sobre el XVII Congrés a https://arxivers.cat/