Ajuntament

Les obres per allargar la vianantització de l’av. Cerdanyola començaran l’estiu vinent

10/06/2021
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Mireia Ingla; el tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler; i el tècnic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Joan Alba, han presentat aquesta tarda el projecte per allargar la vianantització de l’avinguda de Cerdanyola. L’acte ha reunit una seixantena de persones als Jardins del Vallès i també ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch; la tinenta d’alcaldia de Cultura i presidenta del Consell de Barri Centre Est, Esther Madrona; i diversos regidors de l’equip de govern.

 

La previsió és que en els proper mesos s’acabi de redactar el projecte executiu, es licitin i s’adjudiquin les obres, que podrien començar l’estiu del 2022. Els treballs tindran una durada aproximada de 7 mesos i inclouran la remodelació d’aquesta via entre el passeig Torre Blanca i el carrer Borrell (fase 2). La reforma projectada serà pràcticament igual a la del tram ja vianantitzat (fase 1: entre el carrer de la Creu i el passeig de Torre Blanca) i servirà per donar-li continuïtat.

 

L’objectiu de l’Ajuntament és avançar en la transformació de l’avinguda Cerdanyola en un gran eix de vianants i d’aquesta manera impulsar una nova millora al barri del Monestir-Sant Francesc. Les obres projectades serviran per:

 

  • Fer el carrer més ampli i més accessible, amb tot el paviment a un mateix nivell (plataforma única sense diferenciar la calçada i les voreres)
  • Fomentar l’ús de l’espai públic, l’activitat al carrer, la convivència i el comerç
  • Renovar la xarxa de clavegueram i soterrar el cablejat aeri de llum i telèfon
  • Donar continuïtat a l’eix de vianants que comença a l’estació de Sant Cugat
  • Pacificar el trànsit, reduir la contaminació i promoure una mobilitat sostenible i accessible per a tothom

 

L’Area Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha encarregat d’elaborar el projecte executiu de les obres i també assumirà el seu cost amb una inversió prevista d’1.476.000 €.

 

Remodelació de l’últim tram de l’avinguda Cerdanyola

 

Una vegada finalitzi aquest nou tram de vianantització (fase 2), l’Ajuntament començarà a projectar el darrer tram que quedarà per remodelar (fase 3): entre el carrer Borrell i la plaça de la Pelleria (final rambla del Celler). En aquest cas la previsió és adequar-hi un pas de prioritat invertida: obert a la circulació de vehicles però donant preferència als vianants. Aquests treballs encara no estan calendaritzats.