Ajuntament

L’alcalde de Sant Cugat demana al conseller Campuzano la construcció de la segona residència pública per a la gent gran

17/11/2023
Comparteix aquesta notícia

L’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, la regidora de Drets Socials, Gemma Aristoy, i el comissionat per a persones amb discapacitat, Ferran Felius, s’han reunit aquesta tarda a Barcelona amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.

En el transcurs de la trobada l’alcalde ha demanat al conseller que la Generalitat desencalli el projecte de construcció a Sant Cugat de la segona residència pública per a la gent gran. L’Ajuntament disposa des de fa anys d’un terreny de 4.800m2 a l’avinguda de la Clota (Volpelleres) preparat per cedir-lo a la Generalitat perquè es pugui fer realitat aquest equipament social.

Josep Maria Vallès, alcalde: “Sant Cugat necessita sens falta la construcció d’una segona residència pública per atendre les necessitats del col·lectiu de la gent gran. A la nostra ciutat hi ha una llarga llista d’espera per accedir a aquest servei i hem de donar-hi resposta. Garantir una bona qualitat de vida per a la nostra gent gran és indispensable per enfortir el benestar i la cohesió social”.

Cal recordar, també, que l’any 2018 el ple municipal va aprovar una moció institucional per diagnosticar els serveis necessaris per a la gent gran i per reclamar a la Generalitat la construcció d’una segona residència als terrenys municipals que l’Ajuntament té reservats a Volpelleres “per fer front a les actuals llistes d’espera i manca de places públiques de residències per a gent gran”.

Cal recordar que l’única residència pública de Sant Cugat (Santa Rosa) es va posar en marxa l’any 1992. En aquests moments a Sant Cugat hi ha 14.025 persones majors de 65 anys, un 14,65% de la població total del municipi.

Ampliació de l’Oficina de Benestar i Família

L’alcalde de Sant Cugat també ha demanat al conseller que ampliï el servei de l’Oficina de Benestar i Família que la Generalitat té a Sant Cugat per informar, apropar els serveis i tramitar prestacions del departament a la ciutadania.

En aquests moments l’oficina, que està ubicada a l’OAC de l’Ajuntament, només obre un matí a la setmana i acumula llista d’espera. L’Ajuntament reclama una ampliació, en horaris i dies, per tal d’atendre millor les necessitats de la ciutadania.

Finalment, en el marc de la reunió també s’ha presentat al conseller el nou Comissionat per a persones amb discapacitat. L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir oferir una mirada transversal per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com aconseguir una plena inclusió a la ciutat.