Ajuntament / Cultura

L’Ajuntament estudia comprar la seu del Centro Popular Andaluz

26/05/2021
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament estudia comprar la seu del Centro Popular Andaluz

Aquesta entitat ha ofert la compra de l’edifici a l’Ajuntament

La possible adquisició serviria per augmentar els equipaments culturals i cívics als barris de Sant Francesc, Monestir i Coll Favà

L’alcaldessa, Mireia Ingla; el tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler; i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut, Infància i Feminismes, Núria Gibert, han anunciat aquest dimarts que l’Ajuntament està estudiant comprar la seu del Centro Popular Andaluz (CPA). L’acte, que ha tingut lloc en aquest mateix edifici, també ha comptat amb la presència del president de l’entitat, Miguel Jiménez.

Ha estat el mateix CPA qui ha ofert la compra de l’edifici a l’Ajuntament. A través d’una instància presentada el gener passat, la junta de l’entitat informava el consistori de la decisió de vendre l’immoble i plantejava la possibilitat que els serveis tècnics municipals elaboressin un informe per valorar econòmicament la compra de l’edifici en cas que l’Ajuntament estigués interessat.

Rebuda aquesta comunicació, s’ha iniciat el procés per estudiar la compra de l’edifici. L’Ajuntament posa en valor aquest oferiment ja que una possible compra de l’immoble serviria per augmentar els equipaments públics als barris de Sant Francesc, Monestir i Coll Favà. La seu del CPA està estratègicament situada enmig d’aquests tres barris. La idea de l’Ajuntament seria destinar-lo a activitats culturals, cíviques i veïnals.

Mireia Ingla, alcaldessa: “Agraïm l’oferta que ens ha fet el Centro Popular Andaluz. Ara obrirem una etapa per estudiar-ho i veure, juntament amb l’entitat, quines opcions tenim damunt la taula. Parlem d’un equipament amb moltes possibilitats i que serviria per ampliar la xarxa d’equipaments del barri del Monestir-Sant Francesc, en la línia d’altres projectes que tenim per dinamitzar aquest entorn”.

Pere Soler, tinent d’alcaldia: “ L’Ajuntament, en aquest moment, està valorant la idoneïtat de la proposta que el Centro Popular Andaluz (CPA) ens ha fet arribar. Pensem que aquesta proposta podria ser una bona oportunitat per a que la ciutat guanyi un nou equipament per a tothom”.

Núria Gibert, tinenta d’alcaldia: “Estudiem la proposta econòmica que ens ha fet l’entitat. Sempre és interessant tenir equipaments de petit format per oferir una oferta de proximitat, que cohesiona i genera més comunitat i barri”.

El CPA i la seva seu

El Centro Popular Andaluz és una de les grans entitats socials, cíviques i culturals de Sant Cugat. Es va fundar el 10 de juny del 1977, fruit de la necessitat de diferents famílies d’origen andalús que no volien perdre les seves arrels i costums i volien crear un espai de convivència i retrobament. L’any 1984 l’entitat va construir una seu pròpia al camí de la Creu.

Posteriorment un acord entre l’Ajuntament i els socis de l’entitat va permetre la construcció, per part de l’empresa municipal Promusa, de l’actual seu. L’acord incloïa l’enderrocament de l’antiga seu i permetia l’Ajuntament donar continuïtat a l’avinguda de Francesc Macià i reordenar urbanísticament la façana d’aquest carrer, a més de construir-hi una promoció d’habitatge protegit

L’actual seu del CPA es va inaugurar l’any 2007 i té 976 metres quadrats repartits en tres plantes. També disposa d’una sala d’actes per acollir actuacions artístiques i culturals.