Ajuntament / Seguretat ciutadana

L’Ajuntament cancel·la per a demà les activitats municipals organitzades a l’aire lliure per perill de vent i pluja

20/01/2020
Comparteix aquesta notícia

Sant Cugat està notant des d’aquest matí els efectes del temporal Glòria, especialment pel que fa a la força del vent. La previsió, a més, és que en les properes hores es produeixi una acumulació abundant de pluja. En aquests moments l’Ajuntament està en fase d’alerta i hi ha un avís del Meteocat de perill per VENT (nivell 3 sobre 6), per PLUJA (nivell 2 sobre 6) i per NEU (nivell 1 sobre 6) que afecta la comarca del Vallès Occidental.

Per aquest motiu, s’han cancel·lat per avui i demà dimarts totes les activitats organitzades per l’Ajuntament a l’aire lliure. Així mateix, l’Ajuntament també recomana a escoles, clubs esportius i resta d’entitats evitar fer activitats a l’exterior a causa de la situació meteorològica.

Aquestes mesures s’han pres en el marc del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), que aquesta tarda s’ha reunit amb la presència de representants de diferents àrees municipals (Seguretat Ciutadana, Serveis Urbans, Ciutadania, Esports…), Policia Local, Protecció Civil, Bombers, Mossos d’Esquadra i Creu Roja. El CECOPAL es tornarà a reunir demà dimarts a les 10 hores per avaluar de nou la situació.

Recull d’incidències a Sant Cugat

Des d’aquest matí, al municipi s’han produït les següents incidències:
• DESPRENIMENTS ELEMENTS ESTRUCTURALS
13 actuacions en voladissos, plaques, tendals, etc. (les afectacions més destacades han estat al sostre del pavelló de l’escola La Farga i al sostre del PAV 3, sense que s’hagin produït destrosses importants)
8 afectacions a diversos elements de mobiliari urbà
• ARBRAT
S’ha actuat en 34 incidències, de les quals:
– 14 arbres caiguts (9 dels quals a la via pública)
– 20 caiguda de branques o branques esberlades (13 de les quals a la via pública)
L’afectació més important s’ha produït amb un arbre que ha caigut damunt d’un autobús de línia a Valldoreix. També han caigut arbres al voltant de les escoles Avenç i Tretze Vents. Afortunadament, cap caiguda d’arbres o de branques ha causat danys personals.
• INCIDÈNCIES ENLLUMENAT
Avaria elèctrica carrers Fuerteventura i Vigo per la caiguda d’un arbre. Fecsa està treballant per resoldre aquesta incidència
Petit incendi (ja sufocat) al camí Can Llobet per un curtcircuit en cable elèctric
6 afectacions a cablejat elèctric i telefònic

D’altra banda, Bombers de la Generalitat ha informat que ha efectuat una trentena de serveis al municipi relacionats amb aquestes incidències.

Dispositiu municipal en marxa

L’Ajuntament ha mobilitzat un conjunt d’efectius per atendre les afectacions del temporal i prevenir al màxim possible els seus efectes. Aquest dispositiu inclou agents de la policia local, tècnics i voluntaris de protecció civil, voluntaris d’ADF i agents de civisme. Creu Roja també s’ha posat en contacte amb les persones més vulnerables (que disposen de teleassistència) per interessar-se pel seu estat.

D’altra banda, al llarg del dia d’avui s’han mobilitzat 36 efectius dels equips de Parcs i Jardins, la brigada de Jardineria i empreses de manteniment d’arbrat per tal de resoldre les incidències en diferents punts de la ciutat.

A més a més, els operaris dels serveis de neteja han treballat durant tot el dia per netejar 42 embornals que en cas de pluja abundant normalment presenten més problemes. En total s’han mobilitzat 7 equips, dues hidro-netejadores i un vehicle de caixa oberta de 24 tones per netejar aquests punts més conflictius.

Així mateix 4 operaris de Citelum han revisat les instal·lacions de l’enllumenat públic en previsió de possible afectacions.

Finalment, també cal destacar que els equips de la Brigada Municipal també han centrat els seus esforços en reposar la senyalització viària afectada per la ventada. Així mateix, tenen preparada la pala llevaneus, en cas que fos necessària, i han posat sal en 28 carrers de la part alta de la ciutat per prevenció davant la possibilitat que nevi o es produeixin gelades.
Tots aquests equips es mantindran actius durant les properes hores per resoldre les possibles incidències que puguin sorgir.